Випічка виходить з першого разу! Пиріжки зі сливами: швидке тісто «Водолаз»

Інгредієнти:

  • 200 мл молока,
  • 20 г дріжджів,
  • 75 г цукру,
  • 2 яйця (-1 жовток для змащення),
  • 1 ч. ложка ванільного цукру,
  • 40 г вершкового масла,
  • 30 мл олії
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • 550-600 г борошна.

Начинка:

  • 350-400 г підготовленої сливи,
  • 150 г цукру,
  • 15 г крохмалю.

Якщо у Вас слива дрібна і м’яка, можете розрізати її на дві половинки. На один пиріжок (в цьому випадку) йде 20 – 25 г слив.

Процес приготування:

  1. У теплому молоці розводимо дріжджі з невеликою кількістю цукру. Перемішуємо до розчинення. Сюди ж додаємо 2 ст.л. борошна із загальної маси, перемішуємо до однорідності. Залишаємо на кілька хвилин.
  2. В окремій мисці змішуємо яйця (1 жовток залишаємо), сіль, цукор, розм’якшене вершкове масло, 2 ст.л. олії. Додаємо сюди дріжджову масу, перемішуємо. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто. Вкінці вливаємо олію, що залишилася (1 ст.л.) і продовжуємо вимішувати тісто. Відбиваємо тісто на столі.
  3. Добре змащуємо тісто олією з усіх сторін. Кладемо його в пакет, теж змащений олією. Зав’язуємо. Опускаємо пакет з тістом у воду, температурою 30-35º. Через 30-40 хвилин тісто готове!
  4. Стіл змащуємо олією, ділимо тісто на порційні шматочки, скочуємо колобки.
  5. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  6. Формуємо пиріжки з начинкою. Сливу розрізаємо на дольки і змішуємо з крохмалем, щоб вона не сильно текла при випіканні.
  7. Викладаємо пиріжки на деко, змащене олією або накрите пергаментом. Накриваємо пиріжки рушником і залишаємо на 20 хвилин.
  8. Змащуємо пиріжки збитим жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Пиріжки виходять дуже м’якими, повітряними, свіжими протягом декількох днів.