«Вишневе намисто» – вишуканий пляцок, який вас здивує!

«Вишневе намисто» - вишуканий пляцок, який вас здивує!
«Вишневе намисто» - вишуканий пляцок, який вас здивує!

«Вишневе намисто» – надзвичайно смачний та ніжний пляцок на основі горіхових коржів з вишнями 🍒. Крем заварний з жовтками та насиченим смаком ванілі. Гарний варіант для будь-якого свята. ✨

ІНГРЕДІЄНТИ:
Інгредієнти на 2 коржі:
10 білків
дрібка солі
200 г цукру
1 cт.л кукурудзяного крохмалю
100 г борошна
100 г печива
150 г волоських горіхів

Крем:
10 жовтків
70 г цукру
20 г ванільний цукор
35 г кукурудзяного крохмалю
350 мл молока
150 г вершкового масла

Додаткові інгредієнти:
300 г вишень у власному соку

ПРИГОТУВАННЯ:
Коржі:
1. Для приготування одного коржа: п’ять білків збити з дрібкою солі, 100 г цукру та пів столової ложки крохмалю до густої маси. Додати 75 г мелених горіхів, 50 г меленого печива, 50 г борошна та перемішати.
2. Випікати 2 коржі протягом 20-25 хв кожен при 175 °С у формі розміром 25×35 см.

Крем:
1. Жовтки з цукром та ванільним цукром збити до “побіління”. Додати крохмаль та молоко, перемішати до однорідності. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв.
2. Масло збити до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем, збити міксером.

Складання пляцка:
1. Охолоджені коржі розрізати на 2 частини (пляцок складатиметься з 4 коржів). Розмір фінального пляцка буде 17,5х25 см!
2. Складання: корж, четвертина крему – корж, четвертина крему, вишні, четвертина крему – корж, четвертина крему – корж.
3. Пляцок оздобити на власний розсуд.
4. Поставити у холодильник на 12-24 год злегка притиснувши.
******************

https://youtu.be/uHaOnhW-6Jc