Вже 40 років так робимо! Мама навчила смачно готувати буряк на зиму! Смачна ікра з БУРЯКА

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​1 склянка (200 г)
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Вихід: 8 баночок по 450 мл

Процес приготування:

  1. Помідори перетворюємо в пюре за допомогою м’ясорубки або блендера.
  2. Морква, буряк та цибулю натираємо на середній терці.
  3. Змішуємо всі овочі і заправляємо сіллю, цукром, олією.
  4. Ставимо каструлю на плиту і варимо 1.5 години на невеликому вогні.
  5. Розкладаємо в стерилізовані банки, закручуємо кришками.
  6. Банки перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
  7. Зберігаємо ікру в підвалі або в холодильнику.

Добавка виходить дуже смачною і ароматною, відмінно підходить як закуска або намазка для бутербродів.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!