Вже протягом 7 років готую солоні огірки на зиму з цим СЕКРЕТНИМ інгредієнтом. У мене завжди виходять смачні!

Це один з найпростіших, але і найсмачніших рецептів солоних огірків з гілочками кропиви і така заготівля завжди чудово виходить. Найголовніше – дотримуйтесь пропорції всіх продуктів.

Інгредієнти (на 3 л банку):

  • огірки;
  • сіль – 100 г;
  • перець – 1 ст.л.;
  • часник тертий – 1 ст.л.;
  • гілки кропиви, парасольки кропу, листя хрону – по 2 шт.;
  • листя вишні і смородини – по 5 шт;
  • вода.

Процес приготування:

  1. Найсмачніші огірки – це невеликі, молоденькі огірочки.
  2. Промиваємо і заливаємо холодною, чистою водою на 3-4 години.
  3. Я заготовлюю такі огірки в 3 л банках.
  4. Розкладаємо по стерилізованих банках зелень, огірки. Також на цьому етапі засипаємо сіль, кладемо часник і перець, укладаємо до верху огірки.
  5. Кип’ятимо воду, охолоджуємо її приблизно до 60 градусів і заливаємо в банки, накриваємо їх звичайними кришками.
  6. Банки ставимо в прохолодне місце – у мене вони стоять в підвалі. Через місяць такі огірочки вже готові і їх можна подавати до столу, дуже смачно готувати з ними салати.
Вже протягом 7 років готую солоні огірки на зиму з цим СЕКРЕТНИМ інгредієнтом. У мене завжди виходять смачні!