Це один з найпростіших, але і найсмачніших рецептів солоних огірків з гілочками кропиви і така заготівля завжди чудово виходить. Найголовніше – дотримуйтесь пропорції всіх продуктів.
Інгредієнти (на 3 л банку):
- огірки;
- сіль – 100 г;
- перець – 1 ст.л.;
- часник тертий – 1 ст.л.;
- гілки кропиви, парасольки кропу, листя хрону – по 2 шт.;
- листя вишні і смородини – по 5 шт;
- вода.
Процес приготування:
- Найсмачніші огірки – це невеликі, молоденькі огірочки.
- Промиваємо і заливаємо холодною, чистою водою на 3-4 години.
- Я заготовлюю такі огірки в 3 л банках.
- Розкладаємо по стерилізованих банках зелень, огірки. Також на цьому етапі засипаємо сіль, кладемо часник і перець, укладаємо до верху огірки.
- Кип’ятимо воду, охолоджуємо її приблизно до 60 градусів і заливаємо в банки, накриваємо їх звичайними кришками.
- Банки ставимо в прохолодне місце – у мене вони стоять в підвалі. Через місяць такі огірочки вже готові і їх можна подавати до столу, дуже смачно готувати з ними салати.