Взимку відкрили і пошкодували, що мало приготували. Пальчики оближеш!

Інгредієнти з розрахунку на 3 банки об’ємом 1 літр:

  • Капуста – 700 г
  • Помідори – 3 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Свіжа петрушка – невеликий пучок
  • Часник – 2 зубчики в кожну банку
  • Чорний перець горошком – по 3-4 шт. в кожну банку

Для маринаду:

  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 4 ст. ложки
  • Оцет 9% – 50 мл.

Процес приготування:

  1. Капусту тонко шаткуємо, перець і помідори ріжемо шматочками.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, подрібнюємо зелень.
  3. У стерилізовані банки укладаємо перець горошком, зубчики часнику, шар цибулі, шар капусти, перець і томати.
  4. Вливаємо окріп в кожну банку і накриваємо кришками, залишаємо на 5 хвилин.
  5. Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль та цукор.
  6. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет і кип’ятимо.
  7. Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками та перевертаємо, укутуємо до повного охолодження.

Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.