Інгредієнти з розрахунку на 3 банки об’ємом 1 літр:
- Капуста – 700 г
- Помідори – 3 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Свіжа петрушка – невеликий пучок
- Часник – 2 зубчики в кожну банку
- Чорний перець горошком – по 3-4 шт. в кожну банку
Для маринаду:
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 4 ст. ложки
- Оцет 9% – 50 мл.
Процес приготування:
- Капусту тонко шаткуємо, перець і помідори ріжемо шматочками.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, подрібнюємо зелень.
- У стерилізовані банки укладаємо перець горошком, зубчики часнику, шар цибулі, шар капусти, перець і томати.
- Вливаємо окріп в кожну банку і накриваємо кришками, залишаємо на 5 хвилин.
- Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль та цукор.
- Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет і кип’ятимо.
- Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками та перевертаємо, укутуємо до повного охолодження.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.