Я всім рекомендую цей рецепт! Ви забудете про інше варення – ПОДВІЙНЕ варення ківі, полуниця

Я всім рекомендую цей рецепт! Ви забудете про інше варення - ПОДВІЙНЕ варення ківі, полуниця
Я всім рекомендую цей рецепт! Ви забудете про інше варення - ПОДВІЙНЕ варення ківі, полуниця

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 600 г
  • желфікс (по інструкції)
  • ківі – 1,2 кг (очищений)
  • цукор – 800 г
  • агар-агар – 2 ч.л. + 50 мл води

Процес приготування:

  1. Ківі очищаємо і нарізаємо середніми кубиками, розміром приблизно 1 см. Засипаємо цукром (800 г).
  2. Коли з’явиться сік і цукор майже розчиниться, відправляємо каструлю з ківі на плиту. Кип’ятимо 20 хвилин.
  3. В цей час розводимо в холодній воді агар-агар.
  4. Після чого додаємо агар-агар до ківі та, постійно помішуючи, варимо ще 5 хвилин.
  5. Заповнюємо варенням кожну стерилізовану баночку до половини (баночки простерилізувати в духовці).
  6. Поки частина варення з ківі варилася і тепер застигає, готуємо другу половину варення – з полуниці. Полуниця у мене сьогодні велика, тому нарізала її на шматочки. (Не змогла пройти, дуже вже ароматна, але ви все-таки беріть дрібну полуницю для варення.) Половину цукру з 400 г висипаю в ягоду відразу.
  7. А другу частину цукру перемішую з желфікс. Використовуйте його згідно з інструкцією на упаковці.
  8. Полуниця постояла, дала сік. Прогріваємо і доводимо до кипіння на повільному вогні, після чого даємо охолонути.
  9. Тепер вводимо цукор, що залишився з желфікс, перемішуємо і кип’ятимо – рівно 3 хвилини після закипання.
  10. Розливаємо полуничне варення по банках з варенням з ківі. Відразу щільно закриваємо стерилізованими кришками.

Таке двошарове варення з полуниці і ківі зберігається при кімнатній температурі (в шафі).
Виходить яскраво і дуже смачно, подобається всім!

 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!