
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кг
- цукор – 600 г
- желфікс (по інструкції)
- ківі – 1,2 кг (очищений)
- цукор – 800 г
- агар-агар – 2 ч.л. + 50 мл води
Процес приготування:
- Ківі очищаємо і нарізаємо середніми кубиками, розміром приблизно 1 см. Засипаємо цукром (800 г).
- Коли з’явиться сік і цукор майже розчиниться, відправляємо каструлю з ківі на плиту. Кип’ятимо 20 хвилин.
- В цей час розводимо в холодній воді агар-агар.
- Після чого додаємо агар-агар до ківі та, постійно помішуючи, варимо ще 5 хвилин.
- Заповнюємо варенням кожну стерилізовану баночку до половини (баночки простерилізувати в духовці).
- Поки частина варення з ківі варилася і тепер застигає, готуємо другу половину варення – з полуниці. Полуниця у мене сьогодні велика, тому нарізала її на шматочки. (Не змогла пройти, дуже вже ароматна, але ви все-таки беріть дрібну полуницю для варення.) Половину цукру з 400 г висипаю в ягоду відразу.
- А другу частину цукру перемішую з желфікс. Використовуйте його згідно з інструкцією на упаковці.
- Полуниця постояла, дала сік. Прогріваємо і доводимо до кипіння на повільному вогні, після чого даємо охолонути.
- Тепер вводимо цукор, що залишився з желфікс, перемішуємо і кип’ятимо – рівно 3 хвилини після закипання.
- Розливаємо полуничне варення по банках з варенням з ківі. Відразу щільно закриваємо стерилізованими кришками.
Таке двошарове варення з полуниці і ківі зберігається при кімнатній температурі (в шафі).
Виходить яскраво і дуже смачно, подобається всім!