Яблучно-кокосовий торт з помадкою з халви. (Всі прошарки печуться разом)

Яблучно-кокосовий торт з помадкою з халви. (Всі прошарки печуться разом)
Яблучно-кокосовий торт з помадкою з халви. (Всі прошарки печуться разом)

Ще один торт з яблуками. Цього разу не яблучний пиріг, а щось більш витончене 😉 Це багатошаровий торт з кокосом і з додаванням халви. Все запечене одночасно (крім верхівки, звичайно), тому добре планувати наступні етапи підготовки тіста заздалегідь, щоб вона йшла відносно швидко і ефективно. Однак у цьому немає нічого складного. А як це смакує? Смачно! Зрештою, у ньому міститься принаймні два моїх улюблених інгредієнта, тому вона не може бути іншою 😉

Інгредієнти:
– 7 яєць 
– 2 склянки цукру 
– 1 п. масла (250 г) 
– 2 склянки борошна 
– 2 ч. ложки порошку до печива
– 2 ч. ложки какао 
– 100 г кокосової стружки 
– близько 1,5 кг яблук. 

Помадка:
– 50 г вершкового масла 
– 1/4 склянки цукру 
– 2 столові ложки молока 
– 1 ванільний батончик халви (100 г) 

Жовтки, 1 стакан цукру і масло (кімнатної температури), ретельно розтерти. Додати борошно, розпушувач і піну з 2 білків. Розділіть тісто на дві частини – до одної додайте какао. 

Окремо збийте 5 білків з 1 склянкою цукру, потім змішайте з кокосовою стружкою (до цього ж, автор рецепту додала 2 столові ложки крохмалю).

Очистити яблука і натерти на тертці (якщо утвориться багато соку – процідити і злегка вичавити). 

На деко (23 × 33 см або трохи більше), застелене пергаментом, викладіть у послідовності: темну випічку, білково-кокосову масу, терті яблука і світле тісто. Випікати при 180 ° С протягом 45-55 хвилин. 

Молоко, цукор і масло нагріти до повного розчинення. Потім додати подрібнену халву і ретельно перемішати до однорідної маси. Цією помадкою полити зверху торт.

Джерело