Як посмажити рибу без запаху, бризок, зайвого жиру і бруду. Не прилипає до сковороди!

Смажена риба просто смакота. Як можна встояти перед хрусткою золотистою скоринкою та ніжним м’ясом всередині. Єдиний недолік цієї страви полягає в процесі приготування. В кухні стоїть неприємний запах, який може поширитися по всьому будинку. А про жирні бризки і зовсім думати страшно. Сьогодні ми розповімо вам, як смажити мойву без цих небажаних моментів.

Цей спосіб підійде і для іншої риби. Такий лайфхак використовують рибалки зі стажем. Хто, як не вони, знає всі секрети приготування риби. Якщо ви будете слідувати порадам, ваша кухня збереже чистоту навіть після смаження. Беріть рибу, і давайте перевіряти!

Як смажити мойву без запаху і жирних бризок

Перевага мойви в тому, що після смаження її можна їсти як насіння. Хрустка маленька рибка прекрасно підійде до пива або замінить поп-корн за переглядом фільму. Але ось посмажити її правильно не кожен може. У мойви досить специфічний і не дуже приємний запах. Так що ж з цим робити?

Для початку гарненько промийте і почистіть рибу. Зовсім трохи посоліть і поперчіть.

Добре розігрійте сковороду і налийте соняшникової олії. Посипте олію

сіллю. Це допоможе запобігти появі бризок під час смаження. Риба вбере сіль зі сковороди, ось чому солити мойву потрібно чуть-чуть.

Візьміть сиру картоплю. Вимийте і поріжте кружечками. Покладіть 2-3 шматочки на сковороду і смажте разом з мойвою. Таким чином ви зможете усунути рибний запах.

Насипте в чистий сухий пакет борошно, щоб обваляти в ньому рибу. Чим більше мойви, тим більше борошна вам знадобиться.

Перекладіть рибу в пакет і добре струсіть. Так ви без особливих зусиль покриєте мойву паніруванням, зберігши чистоту на кухні.

Тепер залишилося тільки викласти рибу на сковороду і обсмажити до готовності. Замінюйте картоплю новою по необхідності.

Всього три прості хитрощі здатні вберегти господиню від кошмару. Більше не потрібно переживати про жирні плями на одязі і плиті. На кухні буде приємний аромат готової страви, а запах гару залишиться в минулому. Тепер смачна і корисна риба стане частим гостем на ваших столах.