Як приготувати БАКЛАЖАНИ, перед якими НІХТО не встоїть! Дуже смачна і проста закуска з баклажанів

Щоб приготувати закуску з баклажанів з цибулею, перцем, морквою і часником

  • Баклажани – 1 кг
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Петрушка – невеликий пучок
  • Часник – 4 зубчики

Маринад:

  • Вода – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л. або на смак

Процес приготування:

  1. Нарізати баклажани на кружальця. Додати 1 ч.л. солі, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  2. Тим часом нарізати цибулю, болгарський перець. Натерти моркву на тертці або нарізати соломкою. Дрібно нарізати зелень і часник.
  3. За цей час баклажани пустять сік під дією солі. Віджати баклажани, просушити їх паперовими рушниками.
  4. Обсмажити баклажани з обох сторін.
  5. Обсмажити цибулю, болгарський перець і моркву 1-2 хвилини. Зняти зі сковороди, додати часник і петрушку.
  6. Шарами викласти баклажани, овочі. Для маринаду змішати всі інгредієнти і залити баклажани з овочами.
  7. Накрити кришкою і дати промаринуватися мінімум 4 години, а краще цілу ніч. Періодично струшувати, щоб всі овочі покривалися маринадом.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!