Як приготувати домашню піцу — 4 смачних рецепти

Як приготувати домашню піцу — 4 смачних рецепти
Як приготувати домашню піцу — 4 смачних рецепти

Ми підготували для вас 4 простих рецепти домашньої піци:

Піца “Маргарита” – рецепт

Найпростіша піца в світі стала кулінарною легендою і отримала свою назву на честь італійської королеви Маргарити Савойської. З неї все і почалося: всесвітня слава рецепта і понад дві тисячі варіацій. Піца з помідорами і сиром перетворилася в культове блюдо і обросла інгредієнтами, про яких при її створенні навіть не думали.

Ми не забуває про класику і хочемо поділитися з вами гордістю італійської кухні. Зустрічайте, піца «Маргарита» за оригінальним рецептом!

Піца "Маргарита" - рецепт
Піца “Маргарита” – рецепт

Інгредієнти:

  • Помідори – 200 г
  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Оливкова олія – 3 ч. л.
  • моцарелла – 100 г
  • пармезан – 70 г
  • вода – 300 мл
  • дріжджі – 10 г
  • базилік – 40 г
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Залийте дріжджі водою і додайте одну чайну ложку оливкової олії.
  2. Просійте борошно разом з дрібкою солі, додайте воду з дріжджами і замісіть тісто. Залиште ненадовго відпочити.
  3. Подрібніть помідори в пюре, додайте три частини порубаного базиліка, чайну ложку оливкової олії, трохи перцю і солі за смаком.
  4. Обімніть тісто і розкачайте його. Рясно змастіть томатною сумішшю. Потім наріжте моцарелу дрібними кубиками і викладіть на піцу. Натріть зверху пармезан і покладіть базилік, що залишився.
  5. Запікайте в духовці 10 хвилин при 250 градусах.
    Піца "Маргарита" - рецепт
    Піца “Маргарита” – рецепт

     

Піца на кефірі

  • сметана – 2 ст. л.
  • кефір – 150 мл
  • маргарин – 50 г
  • сіль – 1 дрібка
  • сода – 0,5 ч. л.
  • Пшеничне борошно – 1,5 скл.
  • цукор- 1 ч. л.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • шинка – 150 г
  • оливки – за смаком
  • Мариновані гриби – 150 г
  • Твердий сир – 200 г

Приготування:

  1. У зручній мисці змішайте кефір і сметану, додайте сіль і соду. Через 2 хвилини, коли сода почне свою дію, додайте цукор і розм’якшений маргарин.
  2. Додайте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто. Деко змастіть маслом і руками розподіліть по ньому тісто.
  3. Змастіть тісто томатним соусом, додайте тонко нарізану шинку, мариновані гриби, томати часточками, оливки, тертий сир. Або виберіть начинку за своїм смаком.
  4. Випікайте піцу в розігрітій до 180 градусів духовці, поки корж не стане рум’яним.
Піца на кефірі
Піца на кефірі

Домашня піца «4 сезони»

Для приготування вам знадобиться:

  • 300-400 г тіста для піци;
  • 5 ст. л. оливкового масла;
  • 6 черрі;
  • 150 г моцарели;
  • мед за смаком;
  • 50 г пармезану;
  • 200 г помідорів у власному соку;
  • 100 г свіжих печериць;
  • 200 г маслин;
  • 100 г шинки;
  • 1 болгарський перець;
  • орегано за смаком;
  • сіль за смаком;
  • 0,5 пуч. руколи;
  • 2-3 вет. базиліка.

Приготування

  1. Для соусу: з помідорів зробіть п’юре, перекладіть в сковороду, додайте орегано і сіль і дайте трохи покипіти.
  2. Поріжте моцарелу, пармезан, шинку і гриби слайсами, маслини кільцями, болгарський перець соломкою, а черрі на четвертинки.
  3. На присипаній борошном поверхні рівномірно розкачати тісто і помістіть корж на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть тісто соусом.
  4. На одну четвертину піци викладіть половину моцареллу і печериці, на другу – половину пармезану і маслини, на третю – моцареллу, болгарський перець (трохи полийте медом), на четверту – пармезан і шинку.
  5. Випікайте піцу протягом 15 хвилин при 220 градусах.
Домашня піца «4 сезони»
Домашня піца «4 сезони»

Піца на сковороді

Для тіста вам знадобиться:

  • 100 мл води;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 80 г борошна;
  • 0,5 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 0,5 ч. л. солі.

Для начинки вам знадобиться:

  • 150 г томатного соусу;
  • 100 г тертої моцарелли;
  • 150 г нарізаної скибочками ковбаси салямі.

Приготування

  1. Всі інгредієнти для тіста змішайте відразу в антипригарній сковороді. Потім розрівняйте тісто по всій площині.
  2. Зверху викладіть томатний соус, терту моцарелу і скибочки салямі.
  3. Помістіть сковороду на плиту на середній вогонь під щільно закритою кришкою на 10 хв. Зніміть кришку і потримайте піцу на вогні ще 5 хвилин. Перед подачею прикрасьте блюдо базиліком.
Піца на сковороді
Піца на сковороді
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!