
Ми підготували для вас 4 простих рецепти домашньої піци:
Піца “Маргарита” – рецепт
Найпростіша піца в світі стала кулінарною легендою і отримала свою назву на честь італійської королеви Маргарити Савойської. З неї все і почалося: всесвітня слава рецепта і понад дві тисячі варіацій. Піца з помідорами і сиром перетворилася в культове блюдо і обросла інгредієнтами, про яких при її створенні навіть не думали.
Ми не забуває про класику і хочемо поділитися з вами гордістю італійської кухні. Зустрічайте, піца «Маргарита» за оригінальним рецептом!

Інгредієнти:
- Помідори – 200 г
- Пшеничне борошно – 500 г
- Оливкова олія – 3 ч. л.
- моцарелла – 100 г
- пармезан – 70 г
- вода – 300 мл
- дріжджі – 10 г
- базилік – 40 г
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- сіль – за смаком
Приготування:
- Залийте дріжджі водою і додайте одну чайну ложку оливкової олії.
- Просійте борошно разом з дрібкою солі, додайте воду з дріжджами і замісіть тісто. Залиште ненадовго відпочити.
- Подрібніть помідори в пюре, додайте три частини порубаного базиліка, чайну ложку оливкової олії, трохи перцю і солі за смаком.
- Обімніть тісто і розкачайте його. Рясно змастіть томатною сумішшю. Потім наріжте моцарелу дрібними кубиками і викладіть на піцу. Натріть зверху пармезан і покладіть базилік, що залишився.
- Запікайте в духовці 10 хвилин при 250 градусах.
Піца “Маргарита” – рецепт
Піца на кефірі
- сметана – 2 ст. л.
- кефір – 150 мл
- маргарин – 50 г
- сіль – 1 дрібка
- сода – 0,5 ч. л.
- Пшеничне борошно – 1,5 скл.
- цукор- 1 ч. л.
- Томатний соус – 3 ст. л.
- шинка – 150 г
- оливки – за смаком
- Мариновані гриби – 150 г
- Твердий сир – 200 г
Приготування:
- У зручній мисці змішайте кефір і сметану, додайте сіль і соду. Через 2 хвилини, коли сода почне свою дію, додайте цукор і розм’якшений маргарин.
- Додайте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто. Деко змастіть маслом і руками розподіліть по ньому тісто.
- Змастіть тісто томатним соусом, додайте тонко нарізану шинку, мариновані гриби, томати часточками, оливки, тертий сир. Або виберіть начинку за своїм смаком.
- Випікайте піцу в розігрітій до 180 градусів духовці, поки корж не стане рум’яним.

Домашня піца «4 сезони»
Для приготування вам знадобиться:
- 300-400 г тіста для піци;
- 5 ст. л. оливкового масла;
- 6 черрі;
- 150 г моцарели;
- мед за смаком;
- 50 г пармезану;
- 200 г помідорів у власному соку;
- 100 г свіжих печериць;
- 200 г маслин;
- 100 г шинки;
- 1 болгарський перець;
- орегано за смаком;
- сіль за смаком;
- 0,5 пуч. руколи;
- 2-3 вет. базиліка.
Приготування
- Для соусу: з помідорів зробіть п’юре, перекладіть в сковороду, додайте орегано і сіль і дайте трохи покипіти.
- Поріжте моцарелу, пармезан, шинку і гриби слайсами, маслини кільцями, болгарський перець соломкою, а черрі на четвертинки.
- На присипаній борошном поверхні рівномірно розкачати тісто і помістіть корж на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть тісто соусом.
- На одну четвертину піци викладіть половину моцареллу і печериці, на другу – половину пармезану і маслини, на третю – моцареллу, болгарський перець (трохи полийте медом), на четверту – пармезан і шинку.
- Випікайте піцу протягом 15 хвилин при 220 градусах.

Піца на сковороді
Для тіста вам знадобиться:
- 100 мл води;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 80 г борошна;
- 0,5 ст. л. цукру;
- 0,5 ч. л. сухих дріжджів;
- 0,5 ч. л. солі.
Для начинки вам знадобиться:
- 150 г томатного соусу;
- 100 г тертої моцарелли;
- 150 г нарізаної скибочками ковбаси салямі.
Приготування
- Всі інгредієнти для тіста змішайте відразу в антипригарній сковороді. Потім розрівняйте тісто по всій площині.
- Зверху викладіть томатний соус, терту моцарелу і скибочки салямі.
- Помістіть сковороду на плиту на середній вогонь під щільно закритою кришкою на 10 хв. Зніміть кришку і потримайте піцу на вогні ще 5 хвилин. Перед подачею прикрасьте блюдо базиліком.
