
Чашка теплого чаю — це добре, але краще коли до чаю є ще щось солоденьке, тому завжди хочеться якоїсь ароматної випічки. Для цього я часто готую цукрові трубочки, адже домашнє печиво значно краще магазинного.
Для цієї випічки не слід придумувати щось надзвичайне, а інгредієнти є на кухні у будь-якої господині. Це печиво вам точно сподобається, адже воно рум’яне та ароматне.
Продукти:
- 320 г борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 8 ст. л. цукру;
- 125 г сметани.
Як готувати
1. Борошно просіюємо в глибоку миску, а потім додаємо до нього вершкове масло. Перетераємо тісто в крихту і додаємо ще сметану. Після цього замішуємо еластичне тісто.
2. Отримане тісто розділяємо на 8 частин і робимо з них кулі. Після цього кожну кулю розкачуємо за допомогою скалки в прямокутні пласти.
3. 0,5 ст. л. цукру розсипаємо рівномірно по всій поверхні прямокутника, залишаємо по 1, 5 см країв. Потім цей пласт загортаємо в нещільний рулет, ретельно защипуємо.
4. Робочу поверхню присипаємо 0, 5 ст. л. цукру й прокачуємо по ній рулет. Потім за допомогою ножа розрізаємо рулет на 4 частини. Зі всіх сторін також прокатати, щоб округлити. Повторюємо все з іншими прямокутними коржами.
5. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо на нього печиво.
6. Розігріваємо духовку до 170 градусів, а потім випікаємо все ще 40 хвилин.
Випічка виходить ніжною та в міру солодкою. А ще вона має неперевершений вигляд. Спробуйте!