Як приготувати італійську смакоту зі звичайного сиру. Італійські тістечка “Соффіоні” — захохалася в них назавжди!

Як приготувати італійську смакоту зі звичайного сиру. Італійські тістечка "Соффіоні" - захохалася в них назавжди!
Як приготувати італійську смакоту зі звичайного сиру. Італійські тістечка "Соффіоні" - захохалася в них назавжди!

Італійські тістечка «Соффіоні» визнані одними з найсмачніших пісочних десертів у всьому світі.

За традицією їх прийнято готувати зі спеціальним сиром Рікотта. Однак, в домашніх умовах, можна замінити цей сир  звичайним сиром, так як він вважається більш доступним.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 яйце
  • 40 г цукру
  • 150 г борошна
  • 25 г вершкового масла
  • 1 ст. л. цедри лимона

Інгредієнти для крему:

  • 200 г домашнього сиру
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 г ваніліну

Процес приготування тістечок

Насамперед візьми глибоку миску і з’єднай в ній цукор з лимонною цедрою і яйцем.

Гарненько все розмішай, щоб цукор повністю розчинився. Після цього додай в миску попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло.

Потім в отриману суміш насип просіяне борошно і заміси м’яке піддатливе тісто.

Далі готове тісто оберни в харчову плівку і помісти в холодильник на 15-20 хвилин. Йому доведеться трохи вилежатися до ідеальної гладкості в холодильнику. До слова, щоб не витрачати цей час даремно, можна відразу ж зайнятися приготуванням начинки.

Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 6 рівних частин. А потім з кожної частини формуємо кульку і розгортаємо її в невеликий плоский квадратик. Після чого кожен квадратик акуратно поміщаємо в підготовлені форми для кексів.

А тепер повернемося до теми начинки. Спершу сир необхідно перетерти через сито, щоб він став гладким і однорідним. Потім змішуємо сир з цукром, яєчним жовтком і ваніліном до однорідності.

Увага! Яєчний білок окремо збиваємо міксером в густу піну. І лише після цього акуратно вмішуати білкову масу в крем.

Далі готовий сирний крем вкладаємо в формочки, застелені тістом, і загортаємо краї тіста всередину кожного тістечка.

Щоб ніжна начинка не пригоріла, обов’язково накрий заготовки фольгою, перш ніж помістити їх в духовку.

В кінці залишається розігріти духовку до 180 градусів і випікати в ній тістечка протягом 30-35 хвилин.

При бажанні «Соффіоні» можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. Так тістечка стануть ще смачнішими!

Такий славний десерт нікого не зможе залишити байдужим. Особливо його оцінять любителі сирних солодощів.

За матеріалами