
Італійські тістечка «Соффіоні» визнані одними з найсмачніших пісочних десертів у всьому світі.
За традицією їх прийнято готувати зі спеціальним сиром Рікотта. Однак, в домашніх умовах, можна замінити цей сир звичайним сиром, так як він вважається більш доступним.
Інгредієнти для тіста:
- 1 яйце
- 40 г цукру
- 150 г борошна
- 25 г вершкового масла
- 1 ст. л. цедри лимона
Інгредієнти для крему:
- 200 г домашнього сиру
- 50 г цукру
- 1 яйце
- 1 г ваніліну
Процес приготування тістечок
Насамперед візьми глибоку миску і з’єднай в ній цукор з лимонною цедрою і яйцем.
Гарненько все розмішай, щоб цукор повністю розчинився. Після цього додай в миску попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Потім в отриману суміш насип просіяне борошно і заміси м’яке піддатливе тісто.
Далі готове тісто оберни в харчову плівку і помісти в холодильник на 15-20 хвилин. Йому доведеться трохи вилежатися до ідеальної гладкості в холодильнику. До слова, щоб не витрачати цей час даремно, можна відразу ж зайнятися приготуванням начинки.
Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 6 рівних частин. А потім з кожної частини формуємо кульку і розгортаємо її в невеликий плоский квадратик. Після чого кожен квадратик акуратно поміщаємо в підготовлені форми для кексів.
А тепер повернемося до теми начинки. Спершу сир необхідно перетерти через сито, щоб він став гладким і однорідним. Потім змішуємо сир з цукром, яєчним жовтком і ваніліном до однорідності.
Увага! Яєчний білок окремо збиваємо міксером в густу піну. І лише після цього акуратно вмішуати білкову масу в крем.
Далі готовий сирний крем вкладаємо в формочки, застелені тістом, і загортаємо краї тіста всередину кожного тістечка.
Щоб ніжна начинка не пригоріла, обов’язково накрий заготовки фольгою, перш ніж помістити їх в духовку.
В кінці залишається розігріти духовку до 180 градусів і випікати в ній тістечка протягом 30-35 хвилин.
При бажанні «Соффіоні» можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. Так тістечка стануть ще смачнішими!
Такий славний десерт нікого не зможе залишити байдужим. Особливо його оцінять любителі сирних солодощів.