
Мариновані баклажани – це чудовий варіант закуски, яка підійде до будь-якого гарніру на кожен день. Їх можна зробити більш гострими або кислими, м’якшими або твердішими. Ніжні і пікантні, вони можуть бути у вигляді шматочків або кружечків.
Мариновані баклажани швидкого приготування
- Баклажани – 1,2 кг
- Перець солодкий – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок (невеликий)
- Часник – 6-7 зубчиків
- Цибуля салатна – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гострий перець – 0,5-1 шт. (за смаком)
- Сіль – 2 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Коріандр мелений – 2 ч.л.
Для маринаду
- Рослинна олія – 8 ст.л.
- Оцет 9% – 5 ст.л.
Рецепт приготування:
- Зрізати плодоніжки й густо наколоти баклажани виделкою. Відварити їх на пару 10-15 хвилин. Готовність перевіряти, проткнувши баклажани виделкою (м’які – то готові). Тим часом натерти моркву. Нарізати смужками солодкий перець, півкільцями – цибулю і пластинками – часник.
- Подрібнити зелень. Гострий перець нарізати невеликими шматочками, видаливши насіння. З’єднати підготовлені овочі у великій мисці. Додати сіль, цукор і мелений коріандр. Ретельно все перемішати і злегка пом’яти овочі руками, щоб вони пустили сік.
- Баклажани трохи остудити і нарізати шматочками. У великій мисці з’єднати підготовлені складові. Викласти тонким шаром порцію овочів, потім додати шар баклажанів. Повторити шари, виклавши таким чином усі овочі.
- Приготування маринаду. Ретельно змішати рослинну олію та оцет. Залити овочі підготовленим маринадом, встановити легкий гніт і відправити в холодильник на 24 години.
Закуска розлітається за секунди — мариновані баклажани з перцем за 20 хвилин