Як приготувати мариновані баклажани: рецепти пікантної й ароматної закуски

Як приготувати мариновані баклажани: рецепти пікантної й ароматної закуски
Як приготувати мариновані баклажани: рецепти пікантної й ароматної закуски

Мариновані баклажани – це чудовий варіант закуски, яка підійде до будь-якого гарніру на кожен день. Їх можна зробити більш гострими або кислими, м’якшими або твердішими. Ніжні і пікантні, вони можуть бути у вигляді шматочків або кружечків.

Мариновані баклажани швидкого приготування

  • Баклажани – 1,2 кг
  • Перець солодкий – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок (невеликий)
  • Часник – 6-7 зубчиків
  • Цибуля салатна – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гострий перець – 0,5-1 шт. (за смаком)
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Коріандр мелений – 2 ч.л.

Для маринаду

  • Рослинна олія – 8 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Зрізати плодоніжки й густо наколоти баклажани виделкою. Відварити їх на пару 10-15 хвилин. Готовність перевіряти, проткнувши баклажани виделкою (м’які – то готові). Тим часом натерти моркву. Нарізати смужками солодкий перець, півкільцями – цибулю і пластинками – часник.
  2. Подрібнити зелень. Гострий перець нарізати невеликими шматочками, видаливши насіння. З’єднати підготовлені овочі у великій мисці. Додати сіль, цукор і мелений коріандр. Ретельно все перемішати і злегка пом’яти овочі руками, щоб вони пустили сік.
  3. Баклажани трохи остудити і нарізати шматочками. У великій мисці з’єднати підготовлені складові. Викласти тонким шаром порцію овочів, потім додати шар баклажанів. Повторити шари, виклавши таким чином усі овочі.
  4. Приготування маринаду. Ретельно змішати рослинну олію та оцет. Залити овочі підготовленим маринадом, встановити легкий гніт і відправити в холодильник на 24 години.

Мариновані баклажани по-новому: смакота неймовірна

Закуска розлітається за секунди — мариновані баклажани з перцем за 20 хвилин

За матеріалами