
Інгредієнти:
- борошно, 3 ст.л.;
- молоко, 200 мл;
- варене згущене молоко, 300 – 400 г;
- цукор, 1 ст.л.;
- масло вершкове, 200 г;
- ванільний екстракт
Процес приготування:
- Щоб крем вийшов ніжним і пишним, краще використовувати тільки варене згущене молоко (як варіант – домашнє).
- Молоко змішуємо в каструлі з кількома краплями ванільного екстракту і залишаємо в холодному місці на 3 – 4 години – за цей час молоко насититься ароматом ванілі.
- Додаємо в молоко цукор, борошно, перемішуємо і ставимо на водяну баню. Перемішуючи вінчиком, варимо до густої консистенції. Охолоджуємо до теплого стану і додаємо розм’якшене вершкове масло, згущене молоко.
- Одержаний крем повинен бути дуже густим, його можна використовувати для еклерів і трубочок:
Хрусткі та смачні — вафельні трубочки на сковороді. Покроковий рецепт з фото