Як приготувати ніжний карамельний крем для тортів, трубочок і еклерів

Як приготувати ніжний карамельний крем для тортів, тістечок і еклерів

Інгредієнти:

  • борошно, 3 ст.л.;
  • молоко, 200 мл;
  • варене згущене молоко, 300 – 400 г;
  • цукор, 1 ст.л.;
  • масло вершкове, 200 г;
  • ванільний екстракт

Процес приготування:

  1. Щоб крем вийшов ніжним і пишним, краще використовувати тільки варене згущене молоко (як варіант – домашнє).
  2. Молоко змішуємо в каструлі з кількома краплями ванільного екстракту і залишаємо в холодному місці на 3 – 4 години – за цей час молоко насититься ароматом ванілі.
  3. Додаємо в молоко цукор, борошно, перемішуємо і ставимо на водяну баню. Перемішуючи вінчиком, варимо до густої консистенції. Охолоджуємо до теплого стану і додаємо розм’якшене вершкове масло, згущене молоко.
  4. Одержаний крем повинен бути дуже густим, його можна використовувати для еклерів і трубочок:

Хрусткі та смачні — вафельні трубочки на сковороді. Покроковий рецепт з фото

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!