
Виглядає печиво «Тюльпан» дуже оригінально. Вийде ще ефектніше, якщо в тісто додати харчовий барвник або покрити готову випічку кольоровою глазур’ю.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 320 г
- вершкове масло – 110 г
- цукор – 50 г
- жовток – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
- ванілін – 0,5 г
- сіль – дрібка
- повидло (джем) – за смаком
Рецепт приготування:
- Просійте борошно і змішайте з сіллю, ваніліном, цукром і розпушувачем. Додайте охолоджене масло і перетріть руками в крихту.
- Додайте жовток і сметану. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
- Охолоджене тісто розрізати на однакові шматочки, вагою приблизно 40 г. Скачайте їх в кульки, а потім розкачайте качалкою в круглий коржик. Зробіть ножем надріз від центру до краю.
- Викладіть трохи начинки уздовж розрізу з одного боку. Обгорніть її тістом, злегка притисніть руками і скрутіть по колу в невеликий конус. Дно акуратно защипніть, щоб не витікала начинка.
- Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером, і приберіть в холодильник на 15 хвилин. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-22 хвилин.