Як приготувати оригінальне печиво з начинкою «Тюльпан». Покроковий рецепт з фото

Як приготувати оригінальне печиво з начинкою «Тюльпан». Покроковий рецепт з фото

Виглядає печиво «Тюльпан» дуже оригінально. Вийде ще ефектніше, якщо в тісто додати харчовий барвник або покрити готову випічку кольоровою глазур’ю. 

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 320 г
  • вершкове масло – 110 г
  • цукор – 50 г
  • жовток – 1 шт.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • ванілін – 0,5 г
  • сіль – дрібка
  • повидло (джем) – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно і змішайте з сіллю, ваніліном, цукром і розпушувачем. Додайте охолоджене масло і перетріть руками в крихту.
  2. Додайте жовток і сметану. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
  3. Охолоджене тісто розрізати на однакові шматочки, вагою приблизно 40 г. Скачайте їх в кульки, а потім розкачайте качалкою в круглий коржик. Зробіть ножем надріз від центру до краю.
  4. Викладіть трохи начинки уздовж розрізу з одного боку. Обгорніть її тістом, злегка притисніть руками і скрутіть по колу в невеликий конус. Дно акуратно защипніть, щоб не витікала начинка.
  5. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером, і приберіть в холодильник на 15 хвилин. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-22 хвилин.
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!