
Пиріг на кефірі досить простий у приготуванні. На замішування тіста піде 5 хвилин + час на випічку.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Дрібка солі
- Цукор – 300 г
- Кефір – 400 мл
- Олія – 200 мл
- Борошно – 600 г
- Розпушувач – 25 г (2 ст. л.)
Рецепт приготування:
Щоб інгредієнти швидше з’єдналися, заздалегідь дістаньте потрібні продукти з холодильника.
- У миску розбити чотири яйця. Додати дрібку солі і збити міксером близько 2-3 хвилин.
- Потім в яєчну піну додати цукор. Збивати ще 5-6 хвилин. Маса повинна посвітліти.
- У яєчну масу влити кефір і соняшникову олію без запаху. Перемішати.
- У два етапи ввести просіяне борошно. Перемішувати до однорідності звичайним віночком. Коли будете додавати борошно вдруге, всипте ще і розпушувач. Тісто має вийти однорідним, гладким і в міру густим.
- Деко застелити пергаментним папером. Сам пергамент нічим змащувати не потрібно. Вилити тісто і розрівняти лопаткою, щоб вийшов один рівний шар.
- Випікати пиріг близько 35-40 хвилин при 180 ℃. Випічка повинна добре зарум’янитися.
