Як приготувати рулети з баклажанів — 8 рецептів смачних начинок. Збережіть собі!

Як приготувати рулети з баклажанів — 8 рецептів смачних начинок. Збережіть собі!
Як приготувати рулети з баклажанів — 8 рецептів смачних начинок. Збережіть собі!

Рецепти рулетів з баклажанів

У всіх випадках баклажани потрібно підготувати однаковим чином: помити, нарізати на смуги і замочити в підсоленій воді на 15 хвилин. З одного баклажана може вийти від 8-10 скибочок. Для цього потрібно вибирати рівні і довгі овочі, які після нарізування буде зручно загортати.

Рулетики з баклажанів з начинкою із зелені та граната

Вам знадобиться:

  • 2 баκлажана
  • коріандр – щіпка
  • 1 зуб. часнику
  • 0,5 граната
  • 1 перець чилі
  • 1 лимοн
  • 200 г грецьких горіхів;
  • сіль і перець – за смаком;
  • 4 ст. л. соняшникової олії

Підготовлені баклажани обсмажити на сковороді, на олії. Приготуйте начинку: обсмажені (за бажанням) горіхи подрібніть в дрібну крихту, змішайте з зернами граната, лимонним соком, дрібно нарізаним перцем і часником, сіллю і парою столових ложок олії. Начиніть рулетики горіховою начинкою і подавайте до столу охолодженими.

Рулетики з баклажанів з начинкою із зелені та гранатаРулетики з баклажанів з начинкою із зелені та граната

Баклажанні рулетики з моцарелою і помідорами

Вам знадобиться:

  • 1 баκлажан
  • 120 г мοцарели
  • 1 пοмідοр
  • 1 гілочка базіліκа
  • 2 ст. л. олії
  • сіль і перець – за смаком

Обсмажте скибочки баклажанів на змащеній олією сковороді і загорніть в них шматочки моцарели і помідорів. У кожен покладіть по листку базиліка. Можна подавати як в холодному вигляді, так і в гарячому вигляді, прогрівши на сковороді вже загорнуті рулетики. Моцарелла трохи розплавиться, і закуска стане ще ефектніше.

Баклажанні рулетики з моцарелою і помідорами
Баклажанні рулетики з моцарелою і помідорами

Рулетики з баклажанів з моцарелою і соусом песто

Вам знадобиться:

  • 2 баклажани
  • сіль – за смаком
  • 2 ст. л. соняшникової олії для обсмажування
  • 150 г моцарели
  • Соус песто – за смаком

Песто – справжня знахідка для цієї закуски. Змастіть обсмажені смужки баклажанів цим пікантним соусом, покладіть моцарелу (кубиками або одним бруском) на широкий край і загорніть. Готово!

Рулетики з баклажанів з моцарелою і соусом песто
Рулетики з баклажанів з моцарелою і соусом песто

Закуска з баклажанів з майонезом і твердим сиром

Вам знадобиться:

  • 1 гілочка кропу
  • 1 гілочка петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 90 г майонезу
  • 2 гілочки кінзи
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 2 баклажани
  • 230 г сиру гауда
  • 115 г волоських горіхів
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі

Натріть сир гауда на дрібній тертці, змішайте з горіховою крихтою, дрібно нарубаною зеленню, розчавленим часником, хмелі-сунелі, майонезом і перцем. Начиніть обсмажені смужки баклажанів і запікайте в духовці ще 5-10 хвилин при 180 градусах, щоб сир трохи розплавився. Подавайте до столу гарячими!

Закуска з баклажанів з майонезом і твердим сиром
Закуска з баклажанів з майонезом і твердим сиром

Рулетики з баклажанів з соусом з болгарських перців

Вам знадобиться:

  • 1 баклажан
  • 1 помідор
  • 1 велику кулька моцарели
  • 50 г шинки 
  • 4 пера зеленої цибулі
  • сіль і чорний перець – за смаком
  • оливкова олія – за смаком
  • 2 жовтих болгарських перці
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту

Перці запечіть в духовці, покладіть в пакет і через 10 хвилин з легкістю почистіть. Подрібніть в блендері з бальзамічним оцтом, сіллю, перцем і ложкою оливкової олії. Соус готовий! А обсмажені баклажани начиніть сумішшю з кубиків моцарелли, помідорів, зелені і шинки. Начинку посоліть, загорніть і подавайте з соусом.

Рулетики з баклажанів з соусом з болгарських перців
Рулетики з баклажанів з соусом з болгарських перців

Баклажани з в’яленими помідорами

Вам знадобиться:

  • 2 баклажани
  • 150 г вершкового сиру
  • 1 ч.л. сушеного часнику
  • 3-4 гілочки чебрецю
  • 12-14 шт. в’ялених помідорів
  • 1 гілочка розмарину
  • сіль за смаком
  • 50 мл соняшникової олії

В’ялені помідори , як і свіжі, добре поєднуються з синенькими. Цього разу пропонуємо готувати їх по-новому: смуги баклажанів викладіть на змащене олією деко, промажте їх, присипте чебрецем, розмарином, сіллю і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 3 хвилини з кожного боку. У готові смужки загорніть по ложці вершкового сиру і одному в’яленому помідору.

Баклажани з в'яленими помідорами
Баклажани з в’яленими помідорами

Італійські рулетики з баклажана з сиром

Вам знадобиться:

  • 1 баклажан
  • 100 г твердого сиру
  • соняшникова олія 
  • томатний соус
  • вершки
  • 250 г сиру Рікотта (або жирного сиру)
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. чебрецю
  • сіль – за смаком
  • сухарі панірувальні

Обсмажте смуги баклажанів на сковороді і загорніть в них начинку: змішані з рікоттою панірувальні сухарі, половину соку лимона, цедру лимона, чебрець і сіль за смаком. Викладіть рулетики на змащене томатним соусом деко, на кожен рулетик покладіть ложку вершків і запікайте 25 хвилин при 180. Потім присипте сиром і печіть ще 5 хвилин.

Італійські рулетики з баклажана з сиром
Італійські рулетики з баклажана з сиром

Рулетики з баклажана з корейською морквою

Вам знадобиться:

  • 1 великий баклажан
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • сіль і перець – за смаком
  • 3 ст. л. майонезу
  • 100 г корейської моркви
  • 1 помідор

Обсмажені баклажани змастіть майонезом. Викладіть на широкий край корейську моркву, часточку помідора і скрутіть. Класичне і одночасно просте поєднання!

Рулетики з баклажана з корейською морквою
Рулетики з баклажана з корейською морквою