Як приготувати тісто для заливного пирога — смачний і простий рецепт

Як приготувати тісто для заливного пирога — смачний і простий рецепт
Як приготувати тісто для заливного пирога — смачний і простий рецепт

Шукаєте рецепт швидкого і смачного пирога? Записуйте! Заливний пиріг виручить у будь-якій ситуації. Його можна готувати і з ягодами, і з овочами. Або – з тушкованою капустою, рибними консервами, м’ясом. Готується тісто за лічені хвилини, тому що не потрібно нічого вимішувати руками або ж чекати (як у випадку з дріжджовим), поки тісто підніметься. Саме тому цей рецепт можна віднести до найшвидших і найпростіших.

Для приготування заливного пирога можна використовувати кефір або сметану. За консистенцією готове тісто має обов’язково вийти рідким – це є обов’язковою в рецепті.

Продукти:

  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • 1 ст. кефіру;
  • 1 ст. борошна;
  • 0, 5 ч. л. соди.

Як готувати:

  1.  У велику миску (для замісу тіста), вбийте курячі яйця.
  2. До яєць додайте відразу ж дрібку солі. Якщо ви плануєте пиріг робити з солодкою начинкою, тоді в тісто обов’язково додайте 1,5-2,5 ст. ложки цукру.
  3. Влийте кефір, попередньо трошки підігрітий.
  4. Перемішайте  всі інгредієнти до однорідної структури. Додайте соду.
  5. Перемішайте все, додайте просіяне пшеничне борошно вищого сорту.
  6. Ще раз дуже добре перемішайте всі інгредієнти, щоб не було грудочок.
  7.  Вилийте половину готового тіста в форму для випікання, зверху викладіть начинку.
  8. Залийте тістом, що залишилося.
  9. Випікайте пиріг в розігрітій духовці 25-35 хвилин при температурі 190 градусів.

Пиріг виходить ароматним і дуже смачним. Спробуйте неодмінно!

Джерело