
Шукаєте рецепт швидкого і смачного пирога? Записуйте! Заливний пиріг виручить у будь-якій ситуації. Його можна готувати і з ягодами, і з овочами. Або – з тушкованою капустою, рибними консервами, м’ясом. Готується тісто за лічені хвилини, тому що не потрібно нічого вимішувати руками або ж чекати (як у випадку з дріжджовим), поки тісто підніметься. Саме тому цей рецепт можна віднести до найшвидших і найпростіших.
Для приготування заливного пирога можна використовувати кефір або сметану. За консистенцією готове тісто має обов’язково вийти рідким – це є обов’язковою в рецепті.
Продукти:
- 2 яйця;
- щіпка солі;
- 1 ст. кефіру;
- 1 ст. борошна;
- 0, 5 ч. л. соди.
Як готувати:
- У велику миску (для замісу тіста), вбийте курячі яйця.
- До яєць додайте відразу ж дрібку солі. Якщо ви плануєте пиріг робити з солодкою начинкою, тоді в тісто обов’язково додайте 1,5-2,5 ст. ложки цукру.
- Влийте кефір, попередньо трошки підігрітий.
- Перемішайте всі інгредієнти до однорідної структури. Додайте соду.
- Перемішайте все, додайте просіяне пшеничне борошно вищого сорту.
- Ще раз дуже добре перемішайте всі інгредієнти, щоб не було грудочок.
- Вилийте половину готового тіста в форму для випікання, зверху викладіть начинку.
- Залийте тістом, що залишилося.
- Випікайте пиріг в розігрітій духовці 25-35 хвилин при температурі 190 градусів.
Пиріг виходить ароматним і дуже смачним. Спробуйте неодмінно!