
Цікавий варіант приготування соковитих котлет. При цьому вам не доведеться стояти біля плити, контролюючи процес смаження.
Інгредієнти для приготування:
- Будь-який м’ясний фарш – 800 г-1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Сир твердий – 150 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Зелень
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Приготування котлет
Для приготування таких котлет можна використовувати абсолютно будь-який фарш на свій розсуд – у мене змішаний (свинина, яловичина). Додаємо у фарш прокручену через м’ясорубку цибулю або просто дрібно нарізану. Солимо, перчимо до смаку.
Перемішуємо, і гарненько відбиваємо, щоб фарш став більш пластичним.
Сир натираємо на дрібній тертці (трохи сиру залишаємо, він знадобиться вкінці).
У миску з сиром кладемо сметану, дрібно нарізану зелень, трохи солі і перцю, і перемішуємо.
З фаршу формуємо невеличкі колобочки, вагою 80-100 грамів.


Далі нарізаємо кружечками помідори, і викладаємо зверху на котлети по одному кружечку. Відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, десь на 30 хвилин.
Через півгодини виймаємо форму з котлетами з духовки, і посипаємо зверху сиром, що залишився. І відправляємо ще на 10 хвилин в духовку.
І ось такі соковиті і смачні котлети виходять! Готуйте, пробуйте, смачного!