Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити. Збережіть рецепт!

Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити. Збережіть рецепт!
Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити. Збережіть рецепт!

Цікавий варіант приготування соковитих котлет. При цьому вам не доведеться стояти біля плити, контролюючи процес смаження.

Інгредієнти для приготування:

  • Будь-який м’ясний фарш – 800 г-1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 150 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Зелень
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Приготування котлет

Для приготування таких котлет можна використовувати абсолютно будь-який фарш на свій розсуд – у мене змішаний (свинина, яловичина). Додаємо у фарш прокручену через м’ясорубку цибулю або просто дрібно нарізану. Солимо, перчимо до смаку.

Перемішуємо, і гарненько відбиваємо, щоб фарш став більш пластичним.

Сир натираємо на дрібній тертці (трохи сиру залишаємо, він знадобиться вкінці).

У миску з сиром кладемо сметану, дрібно нарізану зелень, трохи солі і перцю, і перемішуємо.

З фаршу формуємо невеличкі колобочки, вагою 80-100 грамів.

Тепер беремо сформований колобок фаршу, робимо в середині поглиблення, і закладаємо всередину десь чайну ложку сирної начинки, защипуємо краї і знову формуємо колобок.
Підготовлені котлети викладаємо в відповідну форму для запікання або просто на деко.

Далі нарізаємо кружечками помідори, і викладаємо зверху на котлети по одному кружечку. Відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, десь на 30 хвилин.

Через півгодини виймаємо форму з котлетами з духовки, і посипаємо зверху сиром, що залишився. І відправляємо ще на 10 хвилин в духовку.

І ось такі соковиті і смачні котлети виходять! Готуйте, пробуйте, смачного!

Ця страва з фаршу затьмарить будь-які котлети! 25 хвилин в духовці – обід готовий. Начинка – просто бомба!

За матеріалами