Як я тушу картоплю: ділюся смачним рецептом. Готую одразу дві порції!

Як я тушу картоплю: ділюся смачним рецептом. Готую одразу дві порції!
Як я тушу картоплю: ділюся смачним рецептом. Готую одразу дві порції!

Спробувавши таку страву, дуже складно відмовитися від добавки. Така картопля смакує і на обід, і на вечерю. А ваші рідні будуть просити приготувати ще одну порцію!

Продукти:

  • 500 г м’яса;
  • 500 г молока;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • лавровий лист;
  • сіль і чорний перець.

Як готувати:

  1. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Може бути свинина, яловичина чи курятина.
  2. Для приготування цієї страви нам знадобиться посуд з товстими стінками. Ставимо каструлю на вогонь, вливаємо олію і викладаємо в неї подрібнене м’ясо, трошки солимо.
  3. Якщо у вас курка або індичка, то смажимо 5-6 хвилин. А ось свинину чи яловичину слід готувати протягом 15 хвилин.
  4. Потім до м’яса додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Всі разом обсмажуємо протягом 7-8 хвилин, не перестаючи помішувати, щоб не пригоріло.
  5. В кінці додаємо картоплю і заливаємо все молоком.
  6. Тушкуємо картопля під кришкою до її повного приготування. Час приготування буде залежати від сорту картоплі. Час варіюється від 30 до 60 хвилин.
  7. Перед зняттям з плити, додаємо лавровий лист.
  8. Солимо за смаком.
  9. До столу подаємо страву гарячою, посипавши перед цим подрібненою зеленню.

Картопля виходить ніжною, м’якою, смачною і не розварюється. Ситно і дуже смачно!

За матеріалами.