
Спробувавши таку страву, дуже складно відмовитися від добавки. Така картопля смакує і на обід, і на вечерю. А ваші рідні будуть просити приготувати ще одну порцію!
Продукти:
- 500 г м’яса;
- 500 г молока;
- 1 кг картоплі;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- лавровий лист;
- сіль і чорний перець.
Як готувати:
- М’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Може бути свинина, яловичина чи курятина.
- Для приготування цієї страви нам знадобиться посуд з товстими стінками. Ставимо каструлю на вогонь, вливаємо олію і викладаємо в неї подрібнене м’ясо, трошки солимо.
- Якщо у вас курка або індичка, то смажимо 5-6 хвилин. А ось свинину чи яловичину слід готувати протягом 15 хвилин.
- Потім до м’яса додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Всі разом обсмажуємо протягом 7-8 хвилин, не перестаючи помішувати, щоб не пригоріло.
- В кінці додаємо картоплю і заливаємо все молоком.
- Тушкуємо картопля під кришкою до її повного приготування. Час приготування буде залежати від сорту картоплі. Час варіюється від 30 до 60 хвилин.
- Перед зняттям з плити, додаємо лавровий лист.
- Солимо за смаком.
- До столу подаємо страву гарячою, посипавши перед цим подрібненою зеленню.
Картопля виходить ніжною, м’якою, смачною і не розварюється. Ситно і дуже смачно!