
Інгредієнти:
- сир – 1,3 кг
- молоко – 1 л
- масло – 100 г
- шинка – 200 г
- маслини – 150 г
- в’ялені помідори – 100 г
- куркума – 0,5 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- сода – 0,5 ч.л.
- зелень – за смаком
Рецепт приготування:
- Залийте сир молоком і поставте на великий вогонь варитися. Періодично помішуючи масу, перевіряйте консистенцію сиру. Якщо він почав плавитися, знімайте з вогню.
- Підготуйте начинку. Наріжте шинку кубиками, розділіть маслини на 4 частини, а томати та зелень подрібніть.
- Відкиньте сир на друшляк, щоб злити зайву рідину. Добре відіжміть сир від сироватки. Додайте масло, сіль, соду і куркуму.
- Поверніть сир на плиту і готуйте на середньому вогні, постійно перемішуючи. Коли сир перетвориться в однорідну масу, додайте начинку (без зелені). Готуйте ще 3 хвилини, продовжуючи постійно перемішувати.
- Перекладіть сир на харчову плівку, сформуйте ковбаску і щільно зав’яжіть краї. Іншу частинуприготуйте з зеленню.
- Посипте другу частину сирної маси зеленню, і теж замотайте в харчову плівку. Приберіть в холодильник мінімум на 2 години.
Тепер можете приступати до оформлення сирної тарілки:
Сирна нарізка: як красиво оформити сирну тарілку (30 фото-ідей)