Як з домашнього сиру приготувати сирну закуску для бутербродів та нарізки. Краща за магазинні аналоги!

Як з домашнього сиру приготувати сирну закуску для бутербродів та нарізки. Краща за магазинні аналоги!
Як з домашнього сиру приготувати сирну закуску для бутербродів та нарізки. Краща за магазинні аналоги!

Інгредієнти:

  • сир – 1,3 кг
  • молоко – 1 л
  • масло – 100 г
  • шинка – 200 г
  • маслини – 150 г
  • в’ялені помідори – 100 г
  • куркума – 0,5 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • сода – 0,5 ч.л.
  • зелень – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Залийте сир молоком і поставте на великий вогонь варитися. Періодично помішуючи масу, перевіряйте консистенцію сиру. Якщо він почав плавитися, знімайте з вогню.
  2. Підготуйте начинку. Наріжте шинку кубиками, розділіть маслини на 4 частини, а томати та зелень подрібніть.
  3. Відкиньте сир на друшляк, щоб злити зайву рідину. Добре відіжміть сир від сироватки. Додайте масло, сіль, соду і куркуму.
  4. Поверніть сир на плиту і готуйте на середньому вогні, постійно перемішуючи. Коли сир перетвориться в однорідну масу, додайте начинку (без зелені). Готуйте ще 3 хвилини, продовжуючи постійно перемішувати.
  5. Перекладіть сир на харчову плівку, сформуйте ковбаску і щільно зав’яжіть краї. Іншу частинуприготуйте з зеленню.
  6. Посипте другу частину сирної маси зеленню, і теж замотайте в харчову плівку. Приберіть в холодильник мінімум на 2 години.

Тепер можете приступати до оформлення сирної тарілки:

Сирна нарізка: як красиво оформити сирну тарілку (30 фото-ідей)