Як за 15 хвилин перетворити пекінську капусту в соковитий гарнір

Як за 15 хвилин перетворити пекінську капусту в соковитий гарнір
Як за 15 хвилин перетворити пекінську капусту в соковитий гарнір

Пекінська капуста в духовці стала справжнім відкриттям для мене і моєї родини.

Всього за 15 хвилин я отримую оригінальне блюдо, яке чудово поєднується з іншими гарнірами і закусками. Медово-соєвий соус надає овочу цікавий та оригінальний смак.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 шт.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • олія – 2 ст.л.
  • мед – 1 ч.л.
  • чорний перець – за смаком
  • кунжут – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Зніміть з капусти верхні листи і проткніть її дерев’яними шпажками по всій довжині. Відстань між проколами приблизно 3 см.
  2. Візьміть гострий ніж і наріжте капусту на шматочки, товщиною 3 см.  Викладіть кружальця на деко, застелене пергаментним папером.
  3. Змішайте олію, соєвий соус, мед і перець. Маринад повинен бути однорідної консистенції.
  4. Ретельно змастіть кожен шматочок капусти сумішшю. Посипте кунжутом і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
  5. Після запікання капуста залишається такою ж соковитою . А маринад зробить її більш ароматною. Спеціально для цієї закуски готую соус зі сметани, кропу і часнику. Виходить дуже смачно!

 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!