Як засолити скумбрію: найвдаліший рецепт. Таку ніжну не купиш в магазині

Як засолити скумбрію: найвдаліший рецепт. Таку ніжну не купиш в магазині
Як засолити скумбрію: найвдаліший рецепт. Таку ніжну не купиш в магазині

Риба виходить дуже смачною, м’якою і добре промаринованою.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 4 ст.л.;
  • перець горошком – 8 шт.;
  • перець духмяний – 5 шт.;
  • лист лавровий, – 3-4 шт.

Процес приготування

  1. Якщо ви купили заморожену рибу, розморожуємо і очищаємо від нутрощів, видаляємо хвіст, голову і плавники.
  2. Ріжемо тушку порційними шматками.
  3. Для маринаду доводимо до кипіння воду, кладемо в неї цілу, очищену цибулину, сіль, лавровий лист і обидва види перцю. Варимо маринад близько 10 хвилин, знімаємо з плити і охолоджуємо до кімнатної температури.
  4. Заливаємо шматочки риби в ємності маринадом, накриваємо кришкою і залишаємо на столі на 2 години.
  5. Виймаємо рибу з маринаду.
  6. Дорізаємо цибулю півкільцями і ставимо ще на 30 – 40 хвилин в холодильник для охолодження і потім подаємо до столу. Смачного!
Як засолити скумбрію: найвдаліший рецепт. Таку ніжну не купиш в магазині
Як засолити скумбрію: найвдаліший рецепт. Таку ніжну не купиш в магазині