Риба виходить дуже смачною, м’якою і добре промаринованою.
Інгредієнти:
- скумбрія – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- вода – 1 л;
- сіль – 4 ст.л.;
- перець горошком – 8 шт.;
- перець духмяний – 5 шт.;
- лист лавровий, – 3-4 шт.
Процес приготування:
- Якщо ви купили заморожену рибу, розморожуємо і очищаємо від нутрощів, видаляємо хвіст, голову і плавники.
- Ріжемо тушку порційними шматками.
- Для маринаду доводимо до кипіння воду, кладемо в неї цілу, очищену цибулину, сіль, лавровий лист і обидва види перцю. Варимо маринад близько 10 хвилин, знімаємо з плити і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Заливаємо шматочки риби в ємності маринадом, накриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин.
- Виймаємо рибу з маринаду.
- Дорізаємо цибулю півкільцями і ставимо ще на 30 – 40 хвилин в холодильник для охолодження і потім подаємо до столу. Смачного!