Якщо коржі, то тільки такі! Повітряні, м’які та неймовірно смачні коржі на кефірі

Якщо коржі, то тільки такі! Повітряні, м'які та неймовірно смачні коржі на кефірі
Якщо коржі, то тільки такі! Повітряні, м'які та неймовірно смачні коржі на кефірі

Інгредієнти:

  • вода, 170 г;
  • борошно, 500 г;
  • кефір, 180 мл;
  • цукор, 1 ст.л.;
  • сіль, 2 ч.л.;
  • олія, 1 ст.л.;
  • дріжджі живі, 20 г;
  • масло вершкове – для змащування коржів.

Процес приготування:

  1. Змішуємо теплу воду і частину цукру і кілька ложок борошна, дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Досипаємо цукор, сіль і вливаємо кефір, частину олії. Перемішуємо.
  2. Борошно просіваємо і всипаємо частинами, вимішуємо м’яке, злегка липке тісто.
  3. Змащуємо олією, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину.
  4. Стіл посипаємо борошном і викладаємо тісто, ділимо на 4-6 частин, скачуємо колобки, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
  5. Розкачуємо в коржі по діаметру сковороди, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  6. Смажимо на сухій сковороді з кожного боку до рум’яності.
  7. Готові коржі змащуємо вершковим маслом з обох сторін.
Якщо коржі, то тільки такі! Повітряні, м'які та неймовірно смачні коржі на кефірі
Якщо коржі, то тільки такі! Повітряні, м’які та неймовірно смачні коржі на кефірі