Інгредієнти:
- молоко, 200 г;
- 1 яйце + жовток;
- дріжджі, 5 г;
- олія, 3 ст.л.;
- цукор, 1 ст.л.;
- борошно, 300 г;
- сир твердий і фета по 100 г;
Процес приготування:
- Яйце збиваємо з невеликою кількістю молока, олією, цукром і дріжджами.
- Перемішуємо вінчиком до однорідності.
- Всипаємо просіяне борошно, дрібку солі, вимішуємо вінчиком, потім силіконовою лопаткою. Тісто буде не сильно густе, еластичне, руками можна і не місити.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.
- Сир твердий тремо на грубій тертці. Фету подрібнюємо виделкою.
- Змішуємо сири і ділимо масу на 2 частини. З однієї формуємо кульку руками.
- Тісто обминаємо лопаткою.
- Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, посипаємо його борошном. Вимішуємо тісто руками.
- Робимо коржик, кладемо всередину сирну кульку і загортаємо в тісто, защипуємо краї.
- Руками розплющуємо в коржик. Змащуємо збитим жовтком верх коржа.
- Посипаємо рештою сиру. Можна ще додати і зелені.
- Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
Смачного!