Дивовижний шоколадно – сирний десерт, підходить навіть для святкового столу.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- какао – 2 ст.л.;
- молоко – 400 мл;
- желатин – 10 г;
- цукор – 100 г;
- крохмаль – 2 ст.л.
Для приготування сирного шару:
- сир – 180 г;
- цукор – 2 ст.л.;
- молоко – 50 мл;
- ванілін – 1 пакетик;
- масло вершкове – 50 г.
Рецепт приготування:
- Змішуємо какао, цукор, яйця, кукурудзяний крохмаль. Якщо немає кукурудзяного, беріть картопляний.
- Масу перемішуємо до однорідності і ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуємо і вливаємо порційно молоко. Варимо крем до густого і однорідного стану. Цей процес займе у вас хвилин 5 – 10.
- Якщо у вас швидкорозчинний желатин, ви можете всипати його одразу в крем і добре вимішати масу до однорідності. Звичайний желатин спочатку залийте прохолодною водою на 5 хвилин, потім поставте желатин на водяну баню або розтопіть в мікрохвильовій печі.
- Сир змішуємо з цукром, ваніліном, молоком і збиваємо занурювальним блендером в однорідну масу. Додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до однорідності блендером.
- Деко застилаємо плівкою і виливаємо шоколадний крем, рівномірно розрівнюємо і ставимо на 15 хвилин в холодильник.
- Викладаємо сирний крем, розрівнюємо і загортаємо рулет. Відправляємо в холодильник для застигання.