
Печиво на сметані виходить м’яким, дуже ніжним і готується просто та швидко.
Інгредієнти:
- сметана жирна, 200 г;
- цукор, 100 г;
- борошно, 300 г;
- ванілін;
- розпушувач, 1 пакетик.
Процес приготування:
- Сметана має бути кімнатної температури.
- Змішуємо її з цукром та ваніліном (за смаком). Перемішуємо.
- Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.
- Всипаємо борошно частинами та вимішуємо м’яке тісто.
- Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
- Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини.
- Кожну розгортаємо в пласт із товщиною близько 5 мм.
- Беремо різні форми і вирізаємо печиво, викладаємо їх на деко, застелений пергаментом.
- Випікаємо при 150 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці.
- Виймаємо з духовки, даємо остигнути, присипаємо цукровою пудрою за бажанням.
