Якщо залишилася склянка кефіру — приготуйте пиріг з вишнею на кефірі. До чаю!

Соковиті вишні в поєднанні з м’яким і повітряним тістом – це саме те, що потрібно.

Інгредієнти:

  • вишня – 200 г
  • кефір – 200 мл
  • яйце – 3 шт.
  • пшеничне борошно – 1 скл.
  • розпушувач – 1,5 ч.л.
  • цукор – 1 скл.
  • вершкове масло –  для змащування форми
  • цукрова пудра – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° C.
  2. Видаліть кісточки з вишні. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб стік сік.
  3. Збийте яйця і цукор в мисці до появи дрібних бульбашок.
  4. Влийте кефір і перемішайте.
  5. У рідку масу просійте борошно з розпушувачем. Кількість борошна регулюйте. Тісто має бути таким, як на оладки.
  6. Змастіть форму для випічки діаметром 18 сантиметрів вершковим маслом. Вилийте тісто.
  7. Рівномірно викладіть на тісто вишні. Відправте пиріг в духовку на 25 хвилин, або до сухого сірника.
  8. Дайте десерту охолонути і посипте його цукровою пудрою. Виходить дуже смачно!
Якщо залишилася склянка кефіру — приготуйте пиріг з вишнею на кефірі. До чаю!
Якщо залишилася склянка кефіру — приготуйте пиріг з вишнею на кефірі. До чаю!