Їли менше, були здоровіші! Українська ЗАТИРКА від пані Марії в с. Воскресінці

Їли менше, були здоровіші! Українська ЗАТИРКА від пані Марії в с. Воскресінці

Затірка (затирка, стиранка) – це прадавня страва, яка, припускаю, часто споживалася, але в наш час практично забута. Під час відео ви побачите, як робиться молочна затірка, а також дізнаєтесь чому затирку часто готували і, зрештою, зрозумієте чим затирка з борошна була витіснена з повсякденного раціону. А в кінці відео ви побачите, як і з чим її споживали, і яка ще страва носить таку ж назву в деяких регіонах України!

Затирку готувала Марія Василівна, 1950 року народження, мешканка села Воскресінці. Таку затирку вона пам’ятає ще з дитинства і готувати цю страву навчилася від мами.

Інгредієнти:

  • борошно -2,5 склянки (на 200 мл)
  • молоко – 1,5 літри
  • вода для борошна 50 мл (підливаємо по трохи)
  • вода – 0,5 літра, додається до молока
  • яйце -1 шт.
  • сіль – 2 дрібки

Для подачі:

  • цукор – 1-2 чайні ложки на тарілку
  • масло – пів ч. ложки!

Процес приготування (відео):