
У шаленому ритмі життя багато людей забувають про те, що їжа – це не тільки необхідність, що дозволяє нам «підживити батарейки» і бігти далі у своїх справах. На ділі вживання їжі – це і момент спілкування з собою, своїм тілом, і певний ритуал. Від того, що буде лежати в тарілці, залежить наше самопочуття і здоров’я в подальшому. А від зовнішнього вигляду їжі нерідко залежить настрій. Ось чому відвідування ресторану або хорошого кафе доставляє стільки задоволення і заряджає позитивними емоціями: особливо якщо ви пробуєте щось нове, експериментуєте з замовленнями і дозволяєте собі урізноманітнити смакової досвід.
Вдома — як в ресторані
Зараз ресторанні рецепти доступні і вдома – на сайті https://www.metro.ua/

Замінюємо старий посуд на нову
Мова не про те, що потрібно все викинути і купити нові тарілки, чашки. Але обов’язково перевірте: чи немає в шафі застарілої посуду, виробів зі сколами, подряпинами, неохайного вигляду. Добре придбати додому красиві речі, які не соромно поставити на стіл найвибагливішим гостям. Але купити їх не для гостей – а для себе, і користуватися ними щодня. Чим красивіше посуд, тим приємніше накривати на стіл і є. А якщо їжа пов’язана з позитивними емоціями, вона приносить більше користі.
Переймаємо інші ресторанні принципи
Серед них виділимо такі:
- Різноманітність. Навіть якщо два-три рецепта здалися дуже смачними, не варто готувати їх кожен день або занадто часто. Важливо постійно міняти смаки, додавати в звичне меню щось незвичайне і нове.
- Якість продуктів. Навіть хороший рецепт буде зіпсований, якщо вибрати для нього недостатньо якісні продукти. Не полінуйтеся – сходіть на ринок або в магазин з гідним асортиментом. Їжа – це те, від чого залежить дуже багато, тому ігнорувати цей пункт не можна.
- Красива сервіровка. Важливо не тільки смачно і якісно приготувати, але і красиво подати. Підглянути різні способи можна і в рецептах, і в відео різних кухарів.
- Невеликі порції. Чи не переїдайте, а пробуйте – смакуйте, насолоджуйтеся їжею і різноманітністю її смаків. Намагайтеся подавати страви так само, як це роблять в ресторані, без занадто великих обсягів.
Дотримуючись цих правил для себе, всієї сім’ї або компанії друзів, людина створить інше ставлення до їжі. Вона буде смачною, красивою, різноманітної і по-справжньому корисною. І тоді сніданки, обіди та вечері в домашніх умовах будуть нітрохи не гірше, ніж в ресторані.
