Їж хоч кожен день! Буряковий салат на вечерю – швидко, просто і смачно

Салати з буряка не лише смачні, а й корисні. Буряк добре впливає на шлунково-кишковий тракт, допомагаючи впоратися з проблемами травлення. Овоч вважають натуральним антисептиком через здатність пригнічувати розвиток гнильних бактерій в кишечнику.

Буряковий салат з горіхами – це дуже смачна, пікантна і ароматна закуска. Спробуйте!

Продукти:

  • 5 буряків;
  • 2 цибулі;
  • 2-4 зубчики часнику;
  • 100 г горіхів;
  • 1 пучок кропу;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 0.5 ч. л. цукру;
  • гострий перець;
  • 0.5 ч. л. оцту;
  • 3 ст. л. соняшникової олії.

Як готувати:

  1. Буряк вибирайте бордовий, соковитий.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  3. Додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
  4. Буряк відварюємо або запікаємо в духовці в фользі.
  5. Натираємо буряк на грубій терці і змішуємо з цибулею.
  6. Горіхи волоські обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо качалкою або блендером.
  7. Часник і зелень дрібно нарізаємо.
  8. Змішуємо всі продукти, заправляємо рослинною олією за смаком, солимо і перчимо, додаємо гострий перець і подаємо до столу.

Такий салат прекрасно підходить до картопляного пюре, картоплі по-домашньому, каш з круп, м’ясних страв. зберігайте рецепт і діліться з друзями! 

За матеріалами