
Інгредієнти:
- яблука – 2 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- масло вершкове – шматочок;
- вода – 20 мл + лимонний сік, кориця і цукор 20 г;
- сметана – 200 г;
- масло вершкове – 50 г;
- борошно – 130 г.
Процес приготування:
- Яблука вибирайте кисло-солодкі. Ріжемо тонкими шматочками.
- Розтоплюємо на сковороді шматочок вершкового масла, викладаємо яблука, перемішуємо, наливаємо воду і лимонний сік, посипаємо цукром і корицею.
- Обсмажуємо кілька хвилин під кришкою, до м’якості яблук.
- Яйце збиваємо з цукром і ваніліном до смаку.
- Додаємо розм’якшене вершкове масло і сметану, перебиваємо вінчиком.
- Всипаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.
- Виливаємо тісто на яблука, накриваємо кришкою і смажимо 12 хвилин на невеликому вогні.
- За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і обсмажуємо кілька хвилин на іншій стороні.
