Інгредієнти:
- кабачки – 2 кг
- болгарський перець – 200 г
- морква – 200 г
- часник – 3 головки
- помідори – 1 кг
- перець гострий – 3 шт. (на смак)
- томатна паста – 140 г
- олія – 120 мл
- цукор – 100 г
- оцет 9% – 80 мл
- сіль – на (свій) смак
Процес приготування:
- Кабачки і моркву ріжемо шматочками.
- Помідори обшпарюємо окропом, забираємо шкірку.
- За допомогою м’ясорубки перемелюємо всі овочі і переливаємо масу в каструлю.
- Доводимо до кипіння на великому вогні і варимо 20 хвилин, періодично перемішуючи.
- Всипаємо цукор, додаємо томатну пасту та олію і сіль на (свій) смак.
- Після закипання варимо 10 хвилин і додаємо гострий перчик до смаку.
- Варимо ще 10 хвилин, додаємо подрібнений часник і оцет, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
- Розливаємо по стерилізованих банках, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.