
СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:
- 1,5 кг огірків
- 250-300 г моркви
- 150-200 г солодкого перцю
- 1/2 стручка гострого перцю (за бажанням)
- 1 головка часнику (50 г)
- 25-30 г солі (1 ст.л. з легкої гіркою)
- 60-65 г цукру (2 ст.л. з верхом)
- 120 г олії (1 / 2 скл.)
- 20-25 г приправи для моркви по-корейськи (1 ст.л.)
- 2 ст.л. 9% оцту
Процес приготування:
- Моркву тремо на тертці для корейської моркви, змішуємо з тертим часником.
- Болгарський перець ріжемо соломкою, гострий перець – дрібними шматочками. Додаємо до моркви.
- Огірки ріжемо брусочками, товщиною 1 см.
- Змішуємо всі овочі, додаємо сіль і цукор, приправу для корейської моркви, вливаємо олію, оцет.
- Добре перемішуємо салат до повного розчинення солі та цукру.
- Накриваємо кришкою і ставимо салат в холодильник на добу. Через добу салат готовий до вживання.
- Якщо ви робите заготівлю на зиму, розкладаємо салат щільно в банки, заливаємо соком, накриваємо кришками.
- Ставимо банки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду і стерилізуємо після закипання 10 хвилин-0.5 л банки, 12 хвилин – 0.7 л банки, 15 хвилин – 1 л банки.
- Закручуємо кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати. Зберігаємо в прохолодному місці.