За 15 хвилин — гора смакоти! Пончики ДО ЧАЮ на КЕФІРІ, які довго не черствіють!

Цей рецепт мені дістався від бабусі. Пончики ДО ЧАЮ на КЕФІРІ, які довго не черствіють!
Цей рецепт мені дістався від бабусі. Пончики ДО ЧАЮ на КЕФІРІ, які довго не черствіють!

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл
  • Борошно – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор -3 ст.л.
  • Ванільний цукор -1 п.
  • Розпушувач – 12 г
  • Сіль -1 / 3 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження

Спосіб приготування:

  1. У миску вливаємо кефір 400 мл, краще брати жирний, я беру 2,5 %. Розбиваємо 2 яйця, кладемо 1/3 ч.л. солі, 3 ст.л. цукру, додаємо 1 пачку ванільного цукру.
  2. Відміряємо 400 г борошна, додаємо розпушувач 12 г, і добре змішуємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо просіяне борошно з розпушувачем до кефіру і перемішуємо, тісто має вийти трохи густіше ніж на оладки.
  3. Тісто готове. У сотейник наливаємо олію, висотою приблизно 1 см, добре розігріваємо і зменшуємо вогонь до середнього. Тісто беремо чайною ложечкою і за допомогою другої чайної ложки опускаємо тісто в сотейник, тісто практично відразу роздується і стає круглим, вони навіть перевертаються самі.
  4. Смажимо до золотистого кольору, обов’язково на середньому вогні. Коли вони стануть красивого золотистого кольору, виймаємо за допомогою шумівки і кладемо на паперовий рушник. До речі, олії вони в себе практично не вбирають, цієї олії вистачає, щоб посмажити всі пончики.