За 5 хвилин на святковий стіл! Ця закуска точно буде на моєму новорічному столі

За 5 хвилин на святковий стіл! Ця закуска точно буде на моєму новорічному столі
За 5 хвилин на святковий стіл! Ця закуска точно буде на моєму новорічному столі

 

Інгредієнти:

  • Лаваш (у мене зі шпинатом)

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Начинка (1):

  • Морква варена (невелика) – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез

Начинка (2):

  • Буряк відварений (невеликий) – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез 1 ст.л.

Начинка (3):

  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез

Процес приготування:

  1. Моркву, буряк та яйце відварити і натерти на великій тертці в окремий посуд.
  2. До моркви натріть один плавлений сир. Рекомендую брати хороший та якісний продукт, так буде набагато смачніше. До буряків також натріть один плавлений сир. Теж саме і з яйцем.
  3. Після, до моркви та плавленого сиру додайте один зубчик часнику, пропустивши його через прес. До буряків та сиру також пропустіть через прес один зубчик часнику. До яйця і сирку, як і в попередніх випадках, додайте один зубчик часнику.
  4. Всі начинки заправте майонезом і добре перемішайте. Маса повинна вийти однорідною.
  5. За основу візьміть тонкий лаваш. У мене зелений лаваш із шпинатом, але підійде й білий. Розріжте лаваш на одну прямокутну та три невеликі квадратні заготівлі. Змастіть квадратну заготівлю підготовленою начинкою з моркви та сиру. Розподіліть начинку не доходячи до краю сантиметр, щоб при згортанні, вона не вивалювалася. Поверніть лаваш з начинкою в рулет і відкладіть в сторону.
  6. Наступний квадратний лаваш змастіть начинкою з буряка, розподіливши таким же чином. Загорніть все в рулет. Третій квадратний лаваш змастіть світлою начинкою та загорніть у рулет. Основний прямокутний лаваш змастіть однією столовою ложкою майонезу. Викладіть рулет із морквою на край прямокутного лаваша. Поруч викладіть рулет із буряком. Зверху між цими рулетами кладіть третій рулет зі світлою начинкою. Загорніть все щільно в основний прямокутний лаваш.
  7. Рулет обгорніть харчовою плівкою, і приберіть в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч.
  8. Готовий рулет наріжте невеликими шматочками та подавайте на стіл.

Смачного!