За допомогою цього методу зберігаю вишню до 2-х років

Така заготівля стане основою для вишневого компоту. Рецепт досить простий і легкий, ягода буде довго залишатися свіжою і ароматною. Самі ягоди можна додавати в десерти, торти та крем.

Інгредієнти:

  • вишня – 2 кг;
  • цукор – 3 ст.л.;
  • вода.

Процес приготування:

  1. Вишню промиваємо, перебираємо і просушуємо від води.
  2. Розкладаємо ягоди по чистих і сухим банках. Заповнюємо їх до верху.
  3. У кожну банку всипаємо по столовій ложці цукру і заливаємо водою до верху.
  4. Накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник..
  5. Наливаємо теплу воду і стерилізуємо банки після закипання протягом 15 хвилин.
  6. Виймаємо банки і залишаємо до повного охолодження.
  7. Краще зберігати консервацію в підвалі.