За цим рецептом мало хто готує рибу: виходить дуже смачно, обов’язково приготуйте!

Інгредієнти для “Хек в томаті”:

  • Хек – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 100 г
  • Борошно (для панірування) – 30 г
  • Сіль – 9 г
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Цукор – 5 г
  • Перець чорний – 2 г
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 350 мл
  • Олія – ​​3 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Хек чистимо і обрізаємо плавники. Солимо до смаку і паніруємо в борошні. Щоб риба не стала жирною і не ввібрала багато олії – я смажу її на пергаменті. Вирізаю коло з паперу для випічки трохи більше діаметру сковороди, щоб вийшли бортики. Пару ложок  олії – і можна обсмажувати рибу.
  2. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
  3. Виймаємо рибу на тарілку, прибираємо пергамент і на чистій сковороді готуємо овочі.
  4. Додайте трохи олії і злегка обсмажте одну подрібнену цибулину.
  5. Близько 100 грам моркви наріжемо соломкою і додайте до цибулі. Тушіть овочі до м’якості.
  6. Тепер додамо спеції: лавровий лист, сіль, трохи цукру, чорний перець. Окремо змішайте томатну пасту з гарячою водою і вилийте в сковороду.
  7. Викладаємо рибу зверху овочів і накриваємо кришкою. Що б вона добре просочилася соусом, дайте рибі протушитися з овочами хвилин 20.
  8. Соковитий хек з овочами розлітається зі столу в одну мить. Так само залишається смачним і в холодному вигляді. Приємного апетиту!
За цим рецептом мало хто готує рибу: виходить дуже смачно, обов'язково приготуйте!
За цим рецептом мало хто готує рибу: виходить дуже смачно, обов’язково приготуйте!