Закарпатські голубці, таких смачних ви не їли ніколи! Їх варто приготувати

Рецептів голубців дуже багато. Я для себе вже давно вибрала саме такий – голубці виходять дуже смачними, соковитими.

Інгредієнти:

  • свинний фарш, 1 кг;
  • капуста, 4 кг;
  • сало, 100 г;
  • рис, 200 г;
  • цибулю і моркву, помідори по 300 г;
  • перець солодкий, 100 г;
  • сіль, перець, паприка.

Для приготування соусу (4 л) будуть потрібні:

  • паста томатна, 3 ст.л.;
  • сметана, 200 г;
  • сіль, 2 ч.л.;
  • цукор, 2 ст.л.;
  • вода, 1 л.

Процес приготування:

  1. Ріжемо шматочками сало – невеликими і витоплюємо до жиру, шкварки прибираємо.
  2. Цибулю ріжемо кубиком і відправляємо до сала (жиру), перемішуємо і смажимо.
  3. Морква тремо на крупній тертці і додаємо до цибулі, смажимо 5 хвилин.
  4. Солодкий перець ріжемо шматочками і помідори теж. Додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  5. Додаємо сіль і перець, паприку. Перемішуємо і знімаємо з плити.
  6. Рис відварюємо до напівготовності.
  7. У капусти вирізаємо качан і опускаємо в окріп. Листочки самі будуть відходити, прибираємо їх на тарілку остигати.
  8. У фарш додаємо тушковані овочі і рис, зварений до напівготовності. Перемішуємо.
  9. Формуємо голубці і вкладаємо їх в горщики.
  10. Цей рецепт я роблю на 2 горщика по 4 літри. Ви можете зробити в одному великому горщику.
  11. Змішуємо всі інгредієнти для соусу на сковороді, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.
  12. Соус повинен бути кисло-солодким, тому коли будете додавати сіль і цукор, пробуйте на свій смак.
  13. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку.
  14. Запікаємо 1,5 години при 180 градусах.

Можна вимкнути духовку і залишити голубці ще на трохи.

Такі голубці будуть дуже м’якими, соковитими і смачними.