Закарпатські голубці, таких смачних ви не їли ніколи! Їх варто приготувати

Закарпатські голубці, так смачні ви не їли ніколи! Їх варто приготувати
Закарпатські голубці, так смачні ви не їли ніколи! Їх варто приготувати

Рецептів голубців дуже багато. Я для себе вже давно вибрала саме такий – голубці виходять дуже смачними, соковитими.

Інгредієнти:

  • свинний фарш, 1 кг;
  • капуста, 4 кг;
  • сало, 100 г;
  • рис, 200 г;
  • цибулю і моркву, помідори по 300 г;
  • перець солодкий, 100 г;
  • сіль, перець, паприка.

Для приготування соусу (4 л) будуть потрібні:

  • паста томатна, 3 ст.л.;
  • сметана, 200 г;
  • сіль, 2 ч.л.;
  • цукор, 2 ст.л.;
  • вода, 1 л.

Процес приготування:

  1. Ріжемо шматочками сало – невеликими і витоплюємо до жиру, шкварки прибираємо.
  2. Цибулю ріжемо кубиком і відправляємо до сала (жиру), перемішуємо і смажимо.
  3. Морква тремо на крупній тертці і додаємо до цибулі, смажимо 5 хвилин.
  4. Солодкий перець ріжемо шматочками і помідори теж. Додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  5. Додаємо сіль і перець, паприку. Перемішуємо і знімаємо з плити.
  6. Рис відварюємо до напівготовності.
  7. У капусти вирізаємо качан і опускаємо в окріп. Листочки самі будуть відходити, прибираємо їх на тарілку остигати.
  8. У фарш додаємо тушковані овочі і рис, зварений до напівготовності. Перемішуємо.
  9. Формуємо голубці і вкладаємо їх в горщики.
  10. Цей рецепт я роблю на 2 горщика по 4 літри. Ви можете зробити в одному великому горщику.
  11. Змішуємо всі інгредієнти для соусу на сковороді, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.
  12. Соус повинен бути кисло-солодким, тому коли будете додавати сіль і цукор, пробуйте на свій смак.
  13. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку.
  14. Запікаємо 1,5 години при 180 градусах.

Можна вимкнути духовку і залишити голубці ще на трохи.

Такі голубці будуть дуже м’якими, соковитими і смачними.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!