Закарпатські кіфлики з вишнями. Пісочні рогалики на смальці

У даному відео пропонуємо рецепт найсмачнішого печива на смальці. Це – закарпатські кіфлики. Готувала їх з вишнями, однак можна використати варення, горіхи, сир та інші начинки. Структура їх – пісочна, в міру солодкі, просто тануть в роті.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 170 г борошна
  • дрібка солі
  • ½ ст.л. ванільного цукру
  • 100 г смальцю
  • 1,5 ст.л. оцту
  • 50 мл води
  • 100 г вишень у власному соку
  • 30 г цукрової пудри

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. До борошна додати дрібку солі, ванільний цукор, смалець і розтерти у крихту. Далі додати воду та оцет й замісити тісто.
  2. Тісто поставити у холодильник на 12 годин.
  3. Тісто розділити на 2 рівні частини.
  4. Далі кожну частину тіста розкачати у формі круга діаметром 25 см, розрізати на 16 трикутних частин, на кожну з яких викласти вишні (я давала по 2 штуки) та згорнути їх до середини круга у вигляді рогаликів. Аналогічно повторити з другою частиною тіста.
  5. Випікати при 210 °С протягом 15-20 хв.
  6. Охолодити та присипати цукровою пудрою.

Вихід: 32 кіфлики.

https://youtu.be/awk0I_Wow5U