Закуска на святковий стіл “Апельсинові часточки” — новий оригінальний рецепт

Нова ідея для святкового столу. Смак яскравий, та й самі “частки апельсина” оригінальні. Курка та апельсин добре сумісні. Приготуйте таку закуску на Новорічний стіл!

Інгредієнти:

  • 300-330 г курячого філе
  • 2 великих апельсинів (170 мл + 3 ст. л. апельсинового соку)
  • 1 невелика морква
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 12 г желатину
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)

Приготування:

  1. Куряче філе ріжемо кубиками, укласти в термостійкий посуд.
  2. Вимити апельсини, розрізати навпіл, вичавити сік. Звільнити половинки від м’якоті, щоб залишилися чашки. Вилити 170 мл апельсинового соку в посудину із філе.
  3. Варену моркву нарізати кубиками. За бажанням подрібнити часник (на цей раз я робила без часнику). Додати все в посуд. Посолити і поперчити до смаку і перемішати.
  4. Накрити фольгою та поставити в духовку, розігріту до 170º С на 30-40 хвилин.
  5. Желатин залити 3 ст. л. апельсинового соку і залишити для набухання.
  6. Вийняти посуд із духовки, зняти фольгу, додати желатин та перемішати до повного розчинення. Половинки апельсинів поставити у чашки. Наповнити сумішшю, дати охолонути та поставити в холодильник на 6-8 годин для повного застигання.
  7. Кожну половинку гострим ножем розрізати на 4 часточки і можна подавати до столу.

Смачного!