Закуска “Наполеон” — це смакота незвичайна

Закуска "Наполеон" — це смакота незвичайна
Закуска "Наполеон" — це смакота незвичайна

Ніжна і оригінальна закуска стане прикрасою будь-якого столу. Рецепт дуже простий і доступний. А якщо проявити фантазію і прикрасити верх закуски, вийде дуже цікавий тортик. Ситний, ніжний і пікантний шматочок такої ефектної закуски вас приємно здивує. Побалуйте своїх рідних!

Інгредієнти:

  • шість коржів для торта («Коржі для Наполеона»);
  • 500 г грибів (печериць);
  • 3-4 відварених курячих яєць;
  • 300 грам майонезу;
  • 100 грам сиру;
  • одна цибулина;
  • відварене куряче філе — 3 штуки;
  • свіжа зелень.

Наполеон-закуска. Покроковий рецепт

  1. Для приготування цієї закуски нам потрібно обсмажити цибулю з грибами до повної готовності.
  2. Попередньо відварене м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на грубій тертці.
  4. Сир твердих сортів теж натираємо на тертці.
  5. Беремо один корж. Змащуємо його майонезом.
  6. Потім викладаємо ніжне куряче м’ясо. Накриваємо другим коржем.
  7. Його теж змащуємо майонезом. Викладаємо гриби, обсмажені з цибулею. Накриваємо третім коржем.
  8. Знову змащуємо майонезом і викладаємо терті яйця. Таким чином викладаємо всі коржі і формуємо закуску в формі торта.
  9. Верхній корж змащуємо майонезом і посипаємо сиром.
  10. У розігріту духовку ставимо пікантний тортик на 10 хвилин. Потрібно, щоб сир повністю розплавився. Можна скористатися мікрохвильовкою. Закуску в мікрохвильовку ставимо лише на п’ять хвилин.
  11. Ефектний тортик нарізаємо шматочками. Прикрашаємо зеленню, подаємо на стіл.

Автор рецепта — Жанна Тимошенко