Дуже ситний, смачний закусочний торт з коржів, з начинкою з курячого м’яса, маринованих огірочків, печериць і сиру. Для свіжості ще потрібно додати зелені і за бажанням, зробити домашній майонез.
Інгредієнти:
- коржі для наполеона, 4 шт.;
- м’ясо куряче, 500 г;
- печериці, 400 г;
- цибуля, 2 шт.;
- сир бутербродний, 10 пластинок;
- огірки мариновані, 150 г;
- масло вершкове, 50 г;
- кріп.
Для приготування майонезу необхідно :
- яйце, 1 шт.;
- сіль, цукор по 1 \ 2 ч.л.;
- лимонний сік, 2 ст.л.;
- гірчиця гостра, 1 ст.л.;
- олія, 250 мл;
- перець.
Процес приготування:
- Філе куряче солимо і перчимо, посипаємо різними спеціями і обсмажуємо на олії з двох сторін до рум’яної скоринки. Даємо охолонути.
- Печериці ріжемо шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді до випаровування рідини.
- Додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо з грибами, ще вливаємо олію.
- Ще додамо вершкове масло, солимо і перчимо.
- Огірки ріжемо тонкими кружальцями.
- Для майонезу змішуємо всі продукти і перебиваємо занурювальним блендером.
- Дрібно ріжемо кріп.
- Формуємо торт на блюді, дно змащуємо майонезом.
- Кладемо корж, змащуємо майонезом (всі наступні також). Викладаємо частину м’яса, зверху огірки.
- Накриваємо коржем. Викладаємо гриби частина, кладемо сир. Накриваємо коржем.
- Викладаємо м’ясо і огірки.
- Накриваємо коржем і викладаємо гриби, потім сир.
- Робимо сіточку майонезу зверху. Змащуємо соусом боки і обсипаємо все кропом.
- Відправляємо в холодильник на кілька годин. Смачного!