
Інгредієнти:
- 240 г борошна,
- 5 г порошку для печива,
- 100 г цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 400 г сметани (15-20%),
- 10 г крохмалю, 100 г масла,
- 2 яйця,
- щіпка солі,
- 300 г вишні.
Спосіб приготування:
1. З’єднати борошно (200 г), порошок для печива, масло кімнатної температиури, 20 г цукру, 2 ст.л. сметани, щіпку солі та замісити тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і поставити до морозилки на 10-15 хв.
2. Поки тісто охолоджується зробити заливку на пиріг, з’єднавши яйця, решту сметани, цукор (80 г), ванільний цукор, борошно (40 г) та добре збивши масу вінчиком.
3. Підготувати форму для випічки (22-24 см у діаметрі). Застелити її дно пергаментом.
4. Тісто розкатати і викласти у форму з високими бортами.
5. Вишню без кісточок присипати крохмалем та викласти на тісто. Залити сметанковою масою.
6. Випікати пиріг у наперед розігрітій духовці при температурі 200 градусів 40 хв.
