
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 350 г кефіру
- 100 г масла
- 6 яєць
- 0,5 ч. л. солі
- зелень (зелена цибуля, кріп)
- розпушувач тіста на кінчику ножа
Процес приготування:
- Зварити 4 яйця для начинки. Нарізати кубиками.
- Зелену цибулю (її повинно бути багато) промити, обсушити, дрібно порізати, посолити до свого смаку. Можна додати трохи чорного меленого перцю.
- Змішати в мисці нарізані яйця і зелену цибулю.
- Для тіста трохи підігріти кефір, не з холодильника. Всипати в нього сіль і дрібку цукру. Перемішати.
- Розтопити масло. Збити вінчиком 2 яйця.
- По черзі вливати в кефір розтоплене масло і збиті яйця.
- У борошно додати розпушувач, перемішати і висипати в рідку суміш. Добре вимісити до однорідності стану. Повинна вийти густа маса.
- Форму для випічки змастити маслом і присипати дно борошном або панірувальними сухарями.
- Вилити в форму більш ніж половину тіста.
- Акуратно викласти зверху начинку з цибулі і яєць.
- Зверху вилити решту тіста, обережно розподіливши його по всій поверхні пирога.
- Поставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати близько 35 хвилин, до рум’яної скоринки.
Смачного!