Дієта – не привід відмовлятися від улюблених десертів. А сьогодні є безліч смачних варіантів, які можна їсти без шкоди для талії. Зберігайте і готуйте! Буде дуже смачно!
1. Сирний десерт із какао: можна навіть на ніч.
- 300 г знежиреного сиру;
- 100 мл молока;
- 2 ст. л. какао;
- 2 ст. л. меду;
- 20 г желатину;
- 1 стак. води.
Як готувати:
- Желатин заливаємо склянкою холодної води та чекаємо 30 хвилин (він повинен набрякнути).
- Додаємо молоко, какао, мед. Ставимо на повільний вогонь і нагріваємо доти, доки какао не розчиниться повністю. Не кип’ятити!
- Додаємо сир, розмішуємо. Змішуємо все в блендері і перетворюємо на однорідну масу.
- Розливаємо по формах і ставимо в холодильник мінімум на 2 години, а краще на всю ніч.
- За бажанням можна прикрасити тертим гірким шоколадом.
2. Правильний тортик «Пташине молоко»
Для бісквіту:
- 2 яйця;
- 35 г рисової муки;
- 1/2 ч. л. розпушувач;
- підсолоджувач – до свого смаку.
Для суфле:
- 3 яйця;
- 150 г топленого молока;
- 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
- 20 г желатину;
- 100 мл води;
- підсолоджувач – на свій смак;
- 20 г коричневого цукру;
- ванілін.
Для глазурі:
- 6 г какао;
- 1 ст. л молока;
- 30 г сметани;
- 5 г желатину;
- 30 г води.
Як готувати:
1. Білки відокремити від жовтків. Білки збити до стійких піків з дрібкою солі, до жовтків додати підсолоджувач і теж збити міксером. З’єднати обидві суміші, акуратно перемішуючи лопаткою.
2. Просіяти сухі інгредієнти та також перемішати.
3. Потім переливаємо тісто в роз’ємну форму діаметром 16 см і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.
4. Готовий бісквіт охолоджуємо на решітці, зрізаємо верхню третину, вона нам не буде потрібна.
5. Для суфле відокремлюємо білки від жовтків.
6. Жовтки з’єднуємо в каструльці з цукром, перемішуємо. Не припиняючи розмішувати, вливаємо молоко і кукурудзяний крохмаль. Доводимо на плиті до загустіння. Потім даємо остигнути.
7. Желатин заливаємо водою, даємо набрякнути.
8. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків.
9. Набряклий желатин ставимо на 10 секунд у мікрохвильовку, він повинен повністю розчинитися.
10. До збитих білків вводимо остиглий желатин, злегка збиваємо. Потім за три рази вводимо заварну частину.
11. Торт збираємо в формі, в якій випікався бісквіт. Готове суфле виливаємо на корж, ставимо в холодильник на 1-2 години.
12. Для глазурі желатин заливаємо водою, даємо набрякнути, ставимо в мікрохвильовку на 10 секунд.
13. З’єднуємо всі інгредієнти та виливаємо на суфле.
14. Відправляємо в холод ще на годину, краще на ніч.
3. Ягідний зефір: смачний десерт
- 200 г ягід;
- 15 г желатину;
- 1/2 лимону;
- підсолоджувач.
Як готувати:
1. Розморозьте полуницю. Сік збережіть. Перетворіть ягоди на однорідне пюре за допомогою блендера. Додайте желатин, дайте йому набрякнути кілька хвилин (дотримуйтесь інструкцій на упаковці), потім додайте підсолоджувач і лимонний сік, перемішайте і нагрівайте на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення желатину.
2. Не кип’ятіть. Тепер дайте суміші охолонути до кімнатної температури й збивайте міксером 5-7 хвилин на високій швидкості, поки суміш значно не збільшиться в об’ємі, посвітлішає і стане густою.
3. Форму для застигання накрийте папером для випічки, на папір викладіть полуничну масу і розрівняйте. Залиште в прохолодному місці, не накриваючи, для застигання на кілька годин. Коли маса застигне, переверніть форму і видаліть папір. Наріжте кубиками та подавайте.
4. Низькокалорійний десерт: чізкейк у яблуці
Продукти:
- 150 г знежиреного сиру;
- 4 яблука;
- жовтки.
Приготування:
- У яблук очистити верхню третину. Вирізати держак і серцевину.
- Акуратно ложкою вибрати трохи м’якоті.
- Сир змішати з жовтком і начинити яблука.
- Поставити в жаростійку форму, влити трошки води та запекти 25 хвилин при 200 ° C.
- Перед подачею можна полити натуральним йогуртом.
5. Малиново-шоколадний десерт
- 3 яйце;
- 90 г рисового борошна;
- 20 г какао;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 г солі;
- 360 г пастоподібного сиру із пачок 5% (2 пачки по 180 г)
- 200 г натурального йогурту;
- 30 г желатину;
- 150 г малини;
- підсолоджувач.
Як готувати:
1. Збиваємо яйця у світло-жовту піну, на високій швидкості, довго. Щоб була просто-таки повітряна піна! Додаємо зовсім трішки солі. Далі розмішуємо лопаткою або ложкою або вінчиком – і додаємо підсолоджувач, борошно, какао і розпушувач.
2. Форму застилаємо пергаментним папером, далі виливаємо тісто.
3. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 ° C 12-15 хвилин.
4. Готуємо сирний шар – подрібнюємо занурювальним блендером сир із йогуртом і підсолоджувачем, перетворюємо на однорідну масу.
5. Желатин заливаємо кип’яченою водою (100 мл) в каструльці з товстим дном, не доводячи до кипіння, розчиняємо на повільному вогні, знімаємо, охолоджуємо.
5. Малину подрібнюємо блендером.
6. Дістаємо з духовки нашу основу, охолоджуємо.
7. Розчинений желатин – більшу частину вливаємо в сирну масу, решту – в подрібнену малину.
8. Сирну масу виливаємо в форму з випеченою основою, далі відразу виливаємо подрібнену малину, розподіляємо по всій поверхні.
9. Ставимо в холодильник на ніч.