Заміна №1 для важких десертів з жирними кремами: 5 легких і смачних десертів, що не зашкодять вашій фігурі

Дієта – не привід відмовлятися від улюблених десертів. А сьогодні є безліч смачних варіантів, які можна їсти без шкоди для талії. Зберігайте і готуйте! Буде дуже смачно!

1. Сирний десерт із какао: можна навіть на ніч.

Продукти: 
  • 300 г знежиреного сиру;
  • 100 мл молока;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ст. л. меду;
  • 20 г желатину;
  • 1 стак. води.

Як готувати: 

  1. Желатин заливаємо склянкою холодної води та чекаємо 30 хвилин (він повинен набрякнути).
  2. Додаємо молоко, какао, мед. Ставимо на повільний вогонь і нагріваємо доти, доки какао не розчиниться повністю. Не кип’ятити!
  3. Додаємо сир, розмішуємо. Змішуємо все в блендері і перетворюємо на однорідну масу.
  4. Розливаємо по формах і ставимо в холодильник мінімум на 2 години, а краще на всю ніч.
  5. За бажанням можна прикрасити тертим гірким шоколадом.

2. Правильний тортик «Пташине молоко»

Для бісквіту:

  • 2 яйця;
  • 35 г рисової муки;
  • 1/2 ч. л. розпушувач;
  • підсолоджувач – до свого смаку.

Для суфле:

  • 3 яйця;
  • 150 г топленого молока;
  • 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
  • 20 г желатину;
  • 100 мл води;
  • підсолоджувач – на свій смак;
  • 20 г коричневого цукру;
  • ванілін.

Для глазурі:

  • 6 г какао;
  • 1 ст. л молока;
  • 30 г сметани;
  • 5 г желатину;
  • 30 г води.

Як готувати:

1. Білки відокремити від жовтків.  Білки збити до стійких піків з дрібкою солі, до жовтків додати підсолоджувач і теж збити міксером. З’єднати обидві суміші, акуратно перемішуючи лопаткою.

2. Просіяти сухі інгредієнти та також перемішати.

3. Потім переливаємо тісто в роз’ємну форму діаметром 16 см і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.

4. Готовий бісквіт охолоджуємо на решітці, зрізаємо верхню третину, вона нам не буде потрібна.

5. Для суфле відокремлюємо білки від жовтків.

6. Жовтки з’єднуємо в каструльці з цукром, перемішуємо. Не припиняючи розмішувати, вливаємо молоко і кукурудзяний крохмаль. Доводимо на плиті до загустіння. Потім даємо остигнути.

7. Желатин заливаємо водою, даємо набрякнути.

8. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків.

9. Набряклий желатин ставимо на 10 секунд у мікрохвильовку, він повинен повністю розчинитися.

10. До збитих білків вводимо остиглий желатин, злегка збиваємо. Потім за три рази вводимо заварну частину.

11. Торт збираємо в формі, в якій випікався бісквіт. Готове суфле виливаємо на корж, ставимо в холодильник на 1-2 години.

12. Для глазурі желатин заливаємо водою, даємо набрякнути, ставимо в мікрохвильовку на 10 секунд.

13. З’єднуємо всі інгредієнти та виливаємо на суфле.

14. Відправляємо в холод ще на годину, краще на ніч.

3. Ягідний зефір: смачний десерт

  • 200 г ягід;
  •  15 г желатину;
  • 1/2 лимону;
  • підсолоджувач.

Як готувати:

1.  Розморозьте полуницю. Сік збережіть. Перетворіть ягоди на однорідне пюре за допомогою блендера. Додайте желатин, дайте йому набрякнути кілька хвилин (дотримуйтесь інструкцій на упаковці), потім додайте підсолоджувач і лимонний сік, перемішайте і нагрівайте на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення желатину.

2. Не кип’ятіть. Тепер дайте суміші охолонути до кімнатної температури й збивайте міксером 5-7 хвилин на високій швидкості, поки суміш значно не збільшиться в об’ємі, посвітлішає і стане густою.

3. Форму для застигання накрийте папером для випічки, на папір викладіть полуничну масу і розрівняйте. Залиште в прохолодному місці, не накриваючи, для застигання на кілька годин. Коли маса застигне, переверніть форму і видаліть папір. Наріжте кубиками та подавайте.

4. Низькокалорійний десерт: чізкейк у яблуці

Продукти:

  • 150 г  знежиреного сиру;
  • 4 яблука;
  • жовтки.

Приготування:

  1. У яблук очистити верхню третину. Вирізати держак і серцевину.
  2. Акуратно ложкою вибрати трохи м’якоті.
  3. Сир змішати з жовтком і начинити яблука.
  4. Поставити в жаростійку форму, влити трошки води та запекти 25 хвилин при 200 ° C.
  5. Перед подачею можна полити натуральним йогуртом.

5. Малиново-шоколадний десерт

  • 3 яйце;
  • 90 г рисового борошна;
  • 20 г какао;
  •  1 ч. л. розпушувача;
  • 1 г солі;
  • 360 г пастоподібного сиру  із пачок 5%  (2 пачки по 180 г)
  • 200 г натурального йогурту;
  • 30 г желатину;
  •  150 г малини;
  • підсолоджувач.

Як готувати:

1. Збиваємо яйця у світло-жовту піну, на високій швидкості, довго. Щоб була просто-таки повітряна піна! Додаємо зовсім трішки солі. Далі розмішуємо лопаткою або ложкою або вінчиком – і додаємо підсолоджувач, борошно, какао і розпушувач.

2. Форму застилаємо пергаментним папером, далі виливаємо тісто.

3. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 ° C 12-15 хвилин.

4. Готуємо сирний шар – подрібнюємо занурювальним блендером сир із йогуртом і підсолоджувачем, перетворюємо на однорідну масу.

5. Желатин заливаємо кип’яченою водою (100 мл) в каструльці з товстим дном, не доводячи до кипіння, розчиняємо на повільному вогні, знімаємо, охолоджуємо.

5. Малину подрібнюємо блендером.

6. Дістаємо з духовки нашу основу, охолоджуємо.

7. Розчинений желатин – більшу частину вливаємо в сирну масу, решту – в подрібнену малину.

8. Сирну масу виливаємо в форму з випеченою основою, далі відразу виливаємо подрібнену малину, розподіляємо по всій поверхні.

9. Ставимо в холодильник на ніч.