Замість печінкового торта! Готую такий рулет з печінки на святковий стіл

Замість печінкового торта! Готую такий рулет з печінки на святковий стіл
Замість печінкового торта! Готую такий рулет з печінки на святковий стіл

Інгредієнти:

  • печінка яловича, 500 г;
  • молоко, 200 мл;
  • яйця, 3 шт.;
  • борошно, 90 г;
  • олія, 50 мл;
  • сіль, половина ч.л;
  • перець, за смаком.

Для начинки :

  • цибуля, 2 шт.;
  • морква, 3 шт.;
  • часник, 5 зубчиків;
  • сіль, третина ч.л;
  • майонез, 250 г;
  • перець, за смаком.

Процес приготування:

  1. Очищаємо печінку від плівки і промиваємо її, ріжемо шматками і подрібнюємо блендером.
  2. Змішуємо печінку з яйцями, сіллю і перцем, добре перемішуємо вінчиком або блендером.
  3. Вливаємо молоко, олію і перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо і змішуємо з печінкою, вимішуємо до однорідності. Залишаємо тісто на 15 хвилин.
  5. Сковороду змащуємо олією і розігріваємо, випікаємо млинці з печінкового тіста.
  6. Моркву натираємо на грубій тертці, цибулю ріжемо дрібними кубиками.
  7. Цибулю обсмажуємо до напівготовності, додаємо моркву і тушкуємо все до готовності, солимо і перчимо.
  8. Змішуємо видавлений часник з майонезом або сметаною.
  9. На один рулет йде 3 млинці.
  10. Перший змащуємо майонезом з часником, накриваємо другим млинцем, притискаємо, кладемо трохи начинки, накриваємо млинцем і змащуємо його майонезом. Скручуємо рулет.
  11. Таким чином формуємо ще 2 рулети і відправляємо їх в холодильник на 2 години.
  12. Виймаємо рулети з холодильника, ріжемо на порційні шматочки і красиво викладаємо на тарілку, прикрашаємо за смаком.