Заморожені ягоди просто заливаю тістом: ніжний пиріг до чаю за лічені хвилини!

Заморожені ягоди просто заливаю тістом: ніжний пиріг до чаю за лічені хвилини!
Заморожені ягоди просто заливаю тістом: ніжний пиріг до чаю за лічені хвилини!

Цей пиріг можна готувати як з додаванням свіжих, так і заморожених ягід. Попередньо вони не вимагають ніякої обробки. Тісто для пирога готується дуже швидко, а результат перевершує всі очікування. Пиріг виходить дуже ніжним і ароматним. Прекрасне поєднання солодкого тіста і кислих ягід.

Кількість продуктів розраховане на шість порцій. Підготовка займає не більше 10 хвилин, а саме приготування – 40 хвилин.

Продукти:

  • 230 г борошна;
  • 200 г замороженої вишні;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 100 г олії;
  • 150 г сметани;
  • 10 г розпушувача;
  • пакетик ваніліну;
  • сіль.

Як готувати:

  1. В окремому посуді з’єднуємо яйця, цукор, ванілін, сіль і збиваємо все, скориставшись міксером або вінчиком.
  2. Потім додаємо олію і сметану.
  3. Далі додаємо половину борошна з розпушувачем, добре перемішуємо і вводимо борошно, що залишилося.
  4. Тісто має вийти в міру рідким і ароматним.
  5. Такий пиріг можна приготувати, як в духовці, так і на сковороді.
  6. Висота пирога безпосередньо залежить від діаметру сковороди – чим він менший, тим, відповідно, вище буде пиріг.
  7. На попередньо змащену олією або вершковим маслом сковороду виливаємо половину тіста, зверху розподіляємо ягоди і заливаємо їх тістом, яке залишилося.
  8. Готується пиріг на повільному вогні під кришкою протягом 40 хвилин.
  9. Пиріг повинен піднятися, стати щільним по консистенції, а ягоди – пустити сік. Рівень готовності перевіряємо дерев’яною паличкою. Під час приготування перевертати його немає необхідності. Аромат в домі просто незрівнянний!
  10. Коли пиріг трохи охолоне, накриваємо його плоскою тарілкою або кухонною дошкою і витягаємо зі сковороди.
  11. Пиріг можна прикрасити цукровою пудрою і ягодами, що залишилися.

Виходить дуже смачно. Спробуйте! І не забудьте поділитися смачним рецептом з друзями!

За матеріалами