
Цей пиріг можна готувати як з додаванням свіжих, так і заморожених ягід. Попередньо вони не вимагають ніякої обробки. Тісто для пирога готується дуже швидко, а результат перевершує всі очікування. Пиріг виходить дуже ніжним і ароматним. Прекрасне поєднання солодкого тіста і кислих ягід.
Кількість продуктів розраховане на шість порцій. Підготовка займає не більше 10 хвилин, а саме приготування – 40 хвилин.
Продукти:
- 230 г борошна;
- 200 г замороженої вишні;
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 100 г олії;
- 150 г сметани;
- 10 г розпушувача;
- пакетик ваніліну;
- сіль.
Як готувати:
- В окремому посуді з’єднуємо яйця, цукор, ванілін, сіль і збиваємо все, скориставшись міксером або вінчиком.
- Потім додаємо олію і сметану.
- Далі додаємо половину борошна з розпушувачем, добре перемішуємо і вводимо борошно, що залишилося.
- Тісто має вийти в міру рідким і ароматним.
- Такий пиріг можна приготувати, як в духовці, так і на сковороді.
- Висота пирога безпосередньо залежить від діаметру сковороди – чим він менший, тим, відповідно, вище буде пиріг.
- На попередньо змащену олією або вершковим маслом сковороду виливаємо половину тіста, зверху розподіляємо ягоди і заливаємо їх тістом, яке залишилося.
- Готується пиріг на повільному вогні під кришкою протягом 40 хвилин.
- Пиріг повинен піднятися, стати щільним по консистенції, а ягоди – пустити сік. Рівень готовності перевіряємо дерев’яною паличкою. Під час приготування перевертати його немає необхідності. Аромат в домі просто незрівнянний!
- Коли пиріг трохи охолоне, накриваємо його плоскою тарілкою або кухонною дошкою і витягаємо зі сковороди.
- Пиріг можна прикрасити цукровою пудрою і ягодами, що залишилися.
Виходить дуже смачно. Спробуйте! І не забудьте поділитися смачним рецептом з друзями!