
Смачна і ситна вечеря на сковороді. Готується швидко, без зайвих зусиль, і не потрібно мити гору посуду. Рецепт універсальний, тому продукти можна змінювати на ваш смак.
Мінімум часу, мінімум зусиль, і відмінний результат!
Продукти:
- 400 г фаршу;
- 200 г рису;
- 200 г цибулі;
- 250 г томатів;
- 150 г перець солодкий;
- 80 г селери;
- 1 ч. л. приправи каррі;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень, зелена цибуля.
- рослинна олія.
Як готувати:
- Ріжемо цибулю, змішуємо з фаршем. Солимо і перчимо до смаку, добре вимішуємо.
- Формуємо фрикадельки. Всі овочі ріжемо шматочками.
- Порада: якщо не любите селеру, можна її не використовувати, додайте петрушку і кріп, базилік або розмарин.
- Розігріваємо олію і злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо солодкий перець, селеру і обсмажуємо хвилину, перемішуємо.
- Можна додати в фарш часник, гострий перчик, можна ще додати лавровий лист.
- Додаємо томати і обсмажуємо ще хвилину.
- Викладаємо фрикадельки, які не перемішуємо і смажимо півхвилини, акуратно помішуємо.
- На фрикадельки рівномірно висипаємо промитий рис, додаємо спеції різні за смаком.
- Наливаємо холодну воду стільки, скільки трохи покриє рис.
- Накриваємо кришкою, доводимо про кипіння, зменшуємо вогонь та тушкуємо близько 40 хвилин.
- Порада: щоб рис і фрикадельки добре пропарилися, кришку беріть без отвору або накрийте її рушником.
- Знімаємо з плити, перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
- Перед подачею посипаємо зеленню і зеленою цибулею.
Зберігайте рецепт, і діліться з друзями у соцмережах!